BASCHET  ·  FIBA

Carmen Tocală e prima femeie numită în conducerea FIBA » Care e marele obiectiv al fostei șefe a baschetului românesc

Carmen Tocală
Carmen Tocală

Articol de — Luni, 17 Iunie

Carmen Tocală, 57 de ani, a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a federației internaționale de baschet, devenind prima femeie care ocupă o astfel de funcție din 1932, de la înființarea acestui for.

Fosta jucătoare de baschet și-a început cariera în management în 1999, când a preluat echipa feminină Sportul Studenţesc, ca antrenoare şi ca manager. În 2004 a devenit președintă a FR Baschet, iar apoi, între 2012 și 2016, a condus Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport și a fost secretar de stat pe probleme de sport în cadrul MTS.

Obiectivul meu în această funcție în cadrul FIBA este să reformez baschetul la nivel mondial după modelul american, să nu se mai vorbească despre cluburi, ci despre colegii”, a spus Tocală. 

Vezi și: 

Anthony Davis lângă LeBron James! LA Lakers dă lovitura anului în NBA și pregătește o nouă superechipăFiul cel mic al lui Anghel Iordănescu, angajat la stat. Ce funție ocupă Alexandru la 25 de ani

Libertatea

Comentarii (2)

remarque  •  17 Iunie 2019, 23:56

Oh da. Pana a fost Ghita in tara, d-na Tocala a condus Federatia Romana de Baschet Asesoft. Ca totul era in simbria lui Ghita. E drept ca avea echipa buna, dar avea si federatia si arbitri la dispozitie. Facea ce voia. D-na Tocala era o marioneta cumsecade si atat.

gica.paunescu  •  17 Iunie 2019, 23:16

Spre rusinea mea, nu-mi este deloc cunoscuta cariera sportiva a doamnei Tocala. Despre activitatea de antrenor/manager/administrator in baschet a domniei sale, am auzit/vazut doar opinii/impresii favorabile din partea celor care se pricep. Felicitari, doamna !

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:30 Tenis, ATP

Turneul din Hamburg

Digi 2, Digi 4
13:15 Ciclism

Turul Franței

Eurosport
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Jurmala

Digi 2
17:00 Tenis, WTA

Turneul din Palermo

Digi 3, Digi 2
21:00 Fotbal, UCL

CFR Cluj - Maccabi

Digi 1, Look
Program TV complet

Liga 1