SPORTURI  »  BASCHET  »  CALIFICARE CE

Carmen Tocală: "Naţionala feminină mai are o şansă să joace la Europene!"

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2010 00:00

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală a declarat că a propus Comitetului Executiv al FIBA Europe şi a fost aprobat ca cele zece naţionale feminine necalificate direct la CE din 2011 să mai joace un turneu, finalistele urmînd să evolueze la competiţia de anul viitor.

 

"Am avut multe dispute la şedinţa Comitetului Executiv de duminică, de la Istanbul, pe această temă. Am propus ca cele 10 echipe naţionale necalificate direct să mai aibă o şansă de a ajunge la Campionatul European. Propunerea a fost aprobată, astfel că între 6 şi 11 iunie 2011, cele zece echipe, printre care şi România, vor fi împărţite în două grupe, iar cîştigătoarele vor merge la turneul final, fiind program şi un play-off înaintea debutului competiţiei de anul viitor", a explicat Carmen Tocală, potrivit mediafax.

Naţionala feminină a României a avut un parcurs dezamăgitor în preliminariile CE din 2011, încheind grupa B de calificare pe locul patru, cu un bilanţ negativ, de şase înfrîngeri, din şase meciuri disputate, cu Israel, Letonia şi Serbia.

Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe s-au calificat la turneul final al CE din 2011, urmînd ca celelalte 10 naţiuni să joace pentru alte două locuri puse în joc. Cele 10 echipe necalificare direct sînt Italia, Belgia, Olanda, Serbia, România, Bulgaria, Ungaria, Finlanda, Ucraina şi Germania.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează