SPORTURI  »  BASCHET  »  ALL STAR GAME 2012

Ce fete mişto! » Stelele baschetului feminin au făcut show aseară la Alba Iulia

Fetele au făcut show la Alba Iulia. +3   FOTO
Fetele au făcut show la Alba Iulia.

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 31 martie 2012 21:23

Alba Iulia a fost ieri cetatea baschetului feminin. Ascensiunea fulminantă şi investiţiile din ultima perioadă de la echipa universitară au convins Federaţia să strîngă anul acesta în fosta capitală a Ardealului cele mai bune jucătoare din ţară, pentru un spectacol grandios.

All Star Game-ului feminin i-a lipsit doar slam-dunk-ul, în rest a avut de toate. Chiar în debutul meciului dintre selecţionata Nordului şi cea a Sudului, vedeta ICIM-ului, Porchia Green, i-a lăsat cu gura căscată pe cei 700 de iubitori ai baschetului prezenţi în sală. A inventat o nouă metodă de a bate mingea, cu genunchii! Pasele pe la spate şi aruncările de 3 au fost la ordinea zilei, spre deliciul publicului. Nu s-a stat nici măcar în pauzele dintre sferturi. S-a dansat zumba, cha cha, latino, tango, quickstep. Fetele au dansat şi ele, la braţul celor două mascote, "Lupul" din Cetate şi "Kindy", Turnul Chindei din Tîrgovişte, liderul la zi în competiţia internă.

Pe parchet, Sudul a făcut legea, asta pentru că Walker, poliţist ieşean, şi-a uitat cartuşele acasă. Pe final însă, cele două tabere au dat-o la pace, 65-65. Fanii n-au avut nimic împotrivă şi au scandat în continuare, pînă la epuizare: "Ooo... Ce fete mişto!".

Ghinionista Abramzon
All Star Game-ul feminin din acest an a avut şi un moment nefericit. În primul minut al sfertului secund, Ekaterina Abramzon, jucătoarea gazdei de aseară, CSU Alba Iulia, s-a accidentat destul de grav şi nu a mai putut continua partida. În cădere, după o recuperare, Abramzon a aterizat pe piciorul Natashei Graboski şi a suferit o entorsă la glezna stîngă.

Samburska, şefa de la 3
Olena Samburska, jucătoarea liderului CSM Tîrgovişte, a cîştigat concursul de 3 puncte cu 7 aruncări reuşite. În finală, Samburska a învins-o pe colega sa Florentina Diaconu, care a străpuns inelul doar de 5 ori, asta după ce în semifinală a avut nu mai puţin de 8 aruncări reuşite din 10 posibile.

NORD - SUD 65-65

Nord: Adi, Brown, Tarţa, Green, Cutaş, Ferenczi, Orosz, Walker, Salley, Cl. Pop, Abramzon, Fodor, Geaham, Parker. Antrenori: Dan Fleşeriu, Tomas Bilek

Sud: Cursaru, Diaconu, Hoskins, Prlja, Samburska, Ursu, Chivu, Givens, Werema, Bartee, Huţanu, Graboski, Kajdacsi, Ionescu. Antrenori: Florini Nini, Dan Militaru
MVP-ul meciului: Claudia Pop (CSM Satu Mare)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează