SPORTURI  »  BASCHET  »  LA LAKERS

Celebrul baschetbalist Pau Gasol a intrat la Medicină să descopere un antidot la SIDA » Medic pentru Magic

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2010 00:00

Pivotul spaniol visa la 11 ani să-l salveze pe marele Earvin Johnson. Magic n-a murit, iar Pau a cucerit două titluri în NBA cu echipa lui: LA Lakers.

Este cel mai bun baschetbalist european. Unul dintre cei mai valoroşi din NBA. Campion mondial şi continental cu Spania, dublu campion NBA cu Lakers! La 30 de ani, gigantul de 2,13 m şi 113 kg e un om împlinit.

Dar nu acesta a fost marele său vis. În 1991, cînd avea 11 ani, a aflat că idolul Magic Johnson are SIDA. Puştiul catalan a fost şocat. "<N-are nici o şansă>, mi-am spus. La acea vreme, SIDA însemna moarte. Întors acasă, m-am dus direct la mama, care era doctor, şi am întrebat-o dacă Magic ar supravieţui în secolul XXI. Nu mi-a putut garanta".

Atunci, s-a decis: "Voi fi medic şi voi căuta un tratament. Pentru Magic şi pentru toţi ceilalţi bolnavi! Vreau să salvez oamenii".

Nu a oprit însă nici baschetul. Îi plăcea enorm.
La 18 ani, era pivot în echipa Barcelonei şi în anul 1 la Medicină. Ajungea şi la antrenamente, şi la cursuri. Totuşi, anul următor a fost sufocant şi a trebuit să aleagă. Şi a rămas pe teren, nu în spital!
Nu a ajuns mare medic, dar e mare baschetbalist. Care a cîştigat două titluri de campion NBA cu echipa lui Johnson, LA Lakers. Iar Magic a supravieţuit!

A asistat la o operaţie
Pau s-a împrietenit cu chirurgii de la Childrens Hospital din LA şi, în vară, a asistat la o operaţie extrem de dificilă  a profesorului David Skaggs la coloana vertebrală. "Pe masă e o fetiţă de 13 ani cu o tăietură uriaşă pe spate, iar coloana apare de sus pînă jos. Vezi spatele diform, vezi sîngele, vezi întreaga procedură teribilă... Nu există nimic mai intens decît să fii chirurg. Vieţile noastre sînt în mîinile lor. Şi eu am visat să ajung la un asemenea nivel...", spune Gasol acum.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează