SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Cine să oprească pe Miami şi pe LeBron James?! » Iar Memphis Grizzlies face istorie

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 14 mai 2013 19:36

Miami Heat a învins din nou la Chicago, pe Bulls, scor 88-65, şi conduce duelul cu 3-1, mai avînd nevoie de o singură victorie, miercuri, acasă, pentru a ajunge iar în finala Conferinţei de Est. "Taurii" au făcut un meci modest, iar Nate Robinson unul mizerabil, fără nici un punct reuşit în 32 de minute în acţiune.

Prea buni pentru nişte "tauri" neputincioşi

LeBron James, MVP-ul sezonului regulat, şi-a luat din nou rolul în serios şi a fost de neoprit: 27 de puncte, 7 pase decisive şi 7 recuperări, părînd atu-ul lui Heat pentru al doilea titlu consecutiv din NBA. Chris Bosh a contribuit cu 14 puncte, iar Dwayne Wade cu 6 puncte, însă ultimul s-a reaccidentat la genunchiul drept. De fapt, aceasta este cea mai mare problemă pentru Miami, de aceea s-ar putea ca DW3 să fie menajat în proximul meci.

Heat a evoluat cu cap la Chicago, pe cînd "taurii" au fost năuci pe parchetul propriei case. Fără Hinrich, Deng şi Rose, cu Robinson inexistent şi cu Noah doar la jumătate din potenţial, cei din Chicago n-au putut să oprească principala favorită la titlu, şi în acest an. Carlos Boozer a reuşit 14 puncte şi 12 recuperări, dar problema a fost că Bulls a marcat doar 9 puncte, record negativ în istoria play-off, în sfertul trei, cînd s-a făcut diferenţa clară.


Marc Gasol şi Zach Randolpf dau ora exactă în Vest

Memphis Grizzlies a revenit după un deficit de 17 puncte după primul sfert şi a învins Oklahoma City Thunder, scor 103-97, după prelungiri, asigurîndu-şi un avantaj consistent, 3-1, în duelul cu finalista NBA de anul trecut. Următorul meci este la Oklahoma, dar "urşii" au motive să creadă că vor face istorie în acest sezon şi să ajungă în finala Conferinţei de Vest. Memphis mai are un meci acasă, unde nu a pierdut niciodată în play-off în acest sezon, indiferent că adversarul a fost Los Angeles Clippers sau OKC.

Kevin Durant, 27 de puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, n-a fost de ajuns pentru oaspeţi. A dus meciul în prelungiri, dar absenţa lui Russell Westbrook se dovedeşte decisivă. Marc Gasol şi Zach Randolph sînt două tancuri pentru "urşi", buni pe ambele faze, sînt de neoprit. Catalanul a reuşit 23 de puncte şi 11 recuperări, în timp ce Zach a adus 23 de puncte şi 12 recuperări. Memphis este văzută acum ca o candidată serioasă pentru Miami Heat în lupta pentru inelele de campioni.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close