SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Croatia a invins Spania dupa un meci nebun

Articol de GSP - Publicat joi, 06 septembrie 2007 00:00

Selectionata de baschet masculin a Croatiei a produs marea surpriza din ultima zi a primei faze a grupelor de la Europenele din Spania, invingand cu 85-84 tocmai echipa gazda, marea favorita a competitiei.

Dupa un start de joc favorabil ibericilor si o disputa cu numeroase rasturnari de situatie, croatii au dat lovitura pe final cand Tomas a marcat un cos de trei puncte cu trei secunde inainte de final si a adus victoria in extremis a croatilor.

Cei mai buni jucatori de pe teren au fost croatii Popovic, 18 puncte, doua recuperari si o pasa decisiva, si Banic, 12 puncte si noua recuperari, si spaniolii Pau Gasol, 26 de puncte, patru recuperari si o pasa decisiva, Rudy Fernandez, 14 puncte si o recuperare, si Reyes, 10 puncte, 10 recuperari si doua pase decisive.

Rusia si-a continuat parcursul de metronom si a trecut cu 61-53 de Grecia, in derbiul grupei, dupa un meci in care Andrei Kirilenko a obtinut 12 puncte si 17 recuperari, si John Robert Holden si-a trecut si el in cont 17 puncte.

Italia si Turcia au prins in extremis calificarea in faza a doua a grupelor dupa ce Italia a invins cu 79-70 Polonia, iar Turcia a trecut cu 80-72 de Cehia. Remarcatii celor doua meciuri au fost italienii Belinelli, 20 de puncte, Bargnani, 19 puncte si sapte recuperari, si Bulleri, 10 puncte, sase recuperari si opt pase decisive, polonezii Pluta, 15 puncte, Wojcik, 12 puncte si sase recuperari, si Koszarek, 10 puncte, patru recuperari si 11 pase decisive, turcii Turkoglu, 22 de puncte, cinci recuperari si trei pase decisive, Mehmet Okur, 16 puncte, 10 recuperari si o pase decisiva, si Kutluay, 17 puncte si o recuperare, si cehii Barton, 22 de puncte, patru recuperari si patru pase decisive, si Benda, 14 puncte si patru recuperari.

Slovenia a castigat Grupa D, dupa ce s-a impus la limita, 67-66, in fata Frantei, in ciuda celor 25 de puncte reusite pentru invinsi de Tony Parker. La pauza, francezii conduceau cu 39-31.

Portugalia a invins surprinzator Letonia cu 77-67, dupa un meci in care s-au remarcat de la invingatori Joao Santos, 14 puncte si opt recuperari, si Mario Gil Fernandes, 14 puncte si trei pase decisive, iar de la invinsi s-au remarcat Janicenoks, 21 de puncte, si Biedrins, 18 recuperari.

Lituania a invins Germania cu 84-80 dupa un meci in care nemtii au trait practic doar prin Dirk Nowitzki, cel mai bun jucator al invinsilor la toate capitolele, 28 de puncte, noua recuperari si doua pase decisive.

Israel a invins destul de surprinzator Serbia cu 87-83, dupa un joc in care a stralucit Yaniv Green, 26 de puncte si 12 recuperari, si s-a calificat mai departe in dauna sarbilor.

In Grupa E s-au calificat Rusia, Grecia, Israel, Spania, Portugalia si Croatia, Serbia si Letonia au parasit competitia, in timp ce in Grupa F s-au calificat Lituania, Germania, Turcia, Slovenia, Franta si Italia, Polonia si Cehia au parasit competitia.

Joi este zi de pauza la Campionatul European de baschet masculin, vineri urmand a debuta faza a doua a grupelor cu meciurile Rusia - Portugalia, Grecia - Spania si Croatia - Israel.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează