SPORTURI  »  BASCHET  »  DEMERS

Transparență totală la CSM Baschet Petrolul » Clubul a publicat toate salariile jucătorilor și membrilor din staff-ul tehnic

Jucătorii și antrenorii de la CSM Baschet Petrolul Ploiești și salariile acestora lunare, în euro
Jucătorii și antrenorii de la CSM Baschet Petrolul Ploiești și salariile acestora lunare, în euro

Articol de - Publicat luni, 29 noiembrie 2021 13:43 / Actualizat luni, 29 noiembrie 2021 14:53

CSM Baschet Petrolul, secția de baschet a Clubului Sportiv Municipal din Ploiești, pornește un demers neobișnuit pentru echipele din România care-și desfășoară activitatea pe baza banilor publici.

Într-un act de transparență, CSM Ploiești a ales să publice pe site-ul oficial salariile jucătorilor echipei de baschet, precum și cheltuielile operaționale ale acesteia. Clubul speră ca această abordare să atragă alături de echipă parterneri privați și voluntari care să ducă echipa de baschet la următorul nivel.

Secția de baschet de la CSM Ploiești face publice salariile jucătorilor! 

În comunicatul semnat de Ștefan Grozea, directorul CSM Ploiești, este dezvăluit bugetul cu echipa de baschet care a promovat în prima ligă în acest an. Este vorba de 50.000 de euro, o sumă considerabil mai mică decât bugetul pentru sezonul 2021/2022, care se ridică la 420.000 de euro.

Beneficiind de acordul jucătorilor și al membrilor staff-ului tehnic, CSM Ploiești dezvăluie salariile acestora. Remunerațiile lunare ale jucătorilor pleacă de la 0 euro, în cazul celor fără contract, și ajung la 4.800 de euro, acesta din urmă fiind salariul americanului Earl Watson.

În cazul staff-ului tehnic, salariul de vârf este acela al antrenorului principal Mihai Popa, de 13.857 lei NET, echivalentul a 2.800 de euro lunar. Pentru a întări ideea de transparență, jucătorii și membrii din staff-ul tehnic au pozat îmbrăcați sumar, ținând în mâini hârtii cu salariile lor.

Transparență totală la CSM Baschet Petrolul » Clubul a publicat toate salariile jucătorilor și membrilor din staff-ul tehnic
Jucătorii și antrenorii de la CSM Baschet Petrolul Ploiești și salariile acestora lunare, în euro

În fotografie poate fi observat cum unul dintre jucători, americanul Earl Watson (31 de ani), ține o hârtie pe care scrie „My business”. În traducere, „treaba mea”. În ciuda acestui mesaj, salariul lui Earl este, la rândul său, publicat pe site-ul oficial al clubului. 

„Salariul a fost publicat cu acordul său. Singurul lucru cu care nu a fost de acord a fost să scrie pe acea hârtie salariul pe care îl încasează. Fiecare jucător a avut opțiunea de a alege”, a explicat Ionuț Ivan, managerul secției de baschet de la CSM Ploiești, pentru GSP.ro. 

Salarii achitate la zi 

CSM Ploiești mai transmite că niciun jucător și niciun component al staff-ului nu beneficiază de bonusuri, prime sau beneficii suplimentare pe lângă salarii, și că staff-ul tehnic se deplasează împreună cu echipa, astfel că nu e nevoie de cheltuieli suplimentare pentru acest aspect.

Singura cheltuială suplimentară? Faptul că 10 dintre sportivi beneficiază de mese zilnice în valoare de 50 de lei de persoană pe zi.

22.118 leieste suma totală cheltuită pentru echipamentul sportiv

CSM Ploiești are achitate la zi toate contribuțiile aferente contractelor sportivilor de la secția de baschet. 

Pentru reducerea cheltuielilor, echipa a renunțat la cantonamente, atât în vară, cât și în iarnă, pregătirea desfășurându-se la sala „Olimpia” și la sala de atletism de la stadionul „Ilie Oană”. 

- Comunicat CSM Ploiești

Comunicat Csm Ploiesti by Gazeta Sporturilor

CSM Baschet Petrolul Ploiești ocupă locul 8 în Liga Națională de baschet masculin, cu 13 puncte acumulate după 9 meciuri (4 victorii, 5 înfrângeri).

LeBron James, eliminat după ce și-a umplut adversarul de sânge! Meciul din NBA, marcat de un scandal monstru

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează