SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALĂ DIVIZIA A / CSU PLOIEŞTI - "U" MOBITELCO CLUJ 72-67 (SCOR GENERAL 4-0)

CSU Ploieşti a cîştigat cel de-al şaptelea titlu consecutiv » Victoria orgoliilor

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2010 00:00

Bănuită de dopaj de adversara din Cluj, CSU Ploieşti a obţinut ieri al 7-lea trofeu consecutiv de campioană a României.

Nervoşi, supăraţi, bănuiţi, acuzaţi, revoltaţi, aşa au început ieri jucătorii de la CSU Ploieşti cel de-al patrulea meci al finalei Diviziei A, disputat pe teren propriu în faţa celor de la "U" Mobitelco Cluj.

Suspendarea provizorie dictată lui Cătălin Burlacu, suspectat de dopaj, testarea obligatorie a tututor jucătorilor, dar şi schimbul de ieri de comunicate acide dintre cluburi au avut darul să agite suficient înainte de meci.

Jucători încrîncenaţi, meci nervos, dar fără incidente, fără brutalităţi. S-a jucat frumos, iar campionii en titre au fost cei mai puternici. Scorul a fost strîns de la început pînă la final. Virgil Căruţaşu şi Darius Hargrove au marcat împreună 34 de puncte pentru Ploieşti, la fel şi clujenii Dykes şi Silvăşan. Oaspeţii nu au părut să cedeze nici o secundă, dar ploieştenii au fost mai buni. Şi au cîştigat al 7-lea trofeu consecutiv. Deţin supremaţia în baschetul masculin din România din 2004 şi vor pleca în sezonul următor cu acelaşi obiectiv.

Burlacu, investigat pentru dopaj
Cătălin Burlacu a fost audiat ieri la comisia de specialitate a Agenţiei Naţionale Antidoping. Baschetbalistul a fost depistat pozitiv la o substanţă interzisă în urma unui test efectuat la meciul CSU Ploieşti cu BCMUS Piteşti din timpul campionatului regulat. "Cătălin Burlacu, care se află în prezent în suspendare provizorie, a considerat că nu este necesar să facă proba B", a declarat la finalul audierilor Dan Nechita, vicepreşedintele ANAD. Oficialul nu a dorit să divulge substanţa depistată în proba jucătorului. "Nu este o substanţă nouă, însă se poate vorbi şi de o eroare în acest caz", a mai spus Nechita.

Al doilea test, negativ!
Campioana CSU Ploieşti a anunţat pe site-ul oficial că al doilea test efectuat lui Cătălin Burlacu, după controlul-ţintă solicitat de FRB în semi finala cu Gaz Metan Mediaş, a ieşit negativ. "Rezultatul pozitiv este după un meci din campionatul regulat", a spus Carmen Tocală.

Acuze între finaliste
CSU Ploieşti susţine că adversara sa din finala Diviziei A, echipa "U" Mobitelco Cluj, a provocat suspendarea ilegală a lui Burlacu din meciul de miercuri. "Presiunile la adresa ANAD au fost făcute de Daniel Buda, deputat PD-L, iar hîrtia oficială a venit din partea celor de la Cluj", se arată într-un comunicat al clubului ploieştean. De cealaltă parte, clujenii se apără susţinînd că au cerut control doping în urma agresivităţii şi combativităţii sporite arătate de CSU Ploieşti în meciul al doilea al finalei. În schimb, Carmen Tocală, preşedintele FRB, a anunţat că federaţia a fost cea care a cerut testarea tuturor jucătorilor după meciul al 3-lea al finalei.

Monty şi drogurile
Carmen Tocală a făcut ieri referiri la un alt caz recent de dopaj, mai exact cel legat de Monty Mack, de la Steaua Bucureşti, care nu are încă o rezolvare. "Americanul a fost depistat pozitiv la consum de marijuana sau cannabis, dar nu s-a prezentat la audieri la ANAD. Mai mult, a părăsit România ca urmare a încheierii contractului", a spus Tocală, care va sesiza FIBA despre acest caz.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
 •  28 Mai 2010, 11:56

SANT PLOIESTEAN SI "PETROLIST" BRAVO ASESOFT! SI POT SA SPUN SI BRAVO CLUJ! ASA INTELEG EU SA IUBESC BASKETUL

 •  21 Mai 2010, 22:42

Hai Ploiestiul! Bravo ASESOFT! Si HAI PETROLUL!

 •  21 Mai 2010, 18:01

cam cat de frustrat sa fii incat sa crezi ca la scoru de 4-0 nu a castigat o echipa pentru ca a fost mai buna ci pentru ca a fost ajutata de arbitri. a si echipa aia a mai fost si campioana de 6 ori la rand.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close