SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA NBA

VIDEO Avem o finală! Miami Heat revine spectaculos și câștigă meciul 2 pe terenul lui Denver Nuggets » 41 de puncte pentru Jokic

Miami Heat o învinge pe Denver Nuggets, scor 111-108, și restabilește egalitatea în finala NBA, 1-1.
Miami Heat o învinge pe Denver Nuggets, scor 111-108, și restabilește egalitatea în finala NBA, 1-1.

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 07:30 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 07:55

Miami Heat o învinge pe Denver Nuggets, scor 111-108, și restabilește egalitatea în finala NBA, 1-1. Următorul meci va avea loc pe terenul lui Miami, în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 3:30, în direct pe Orange Sport 1.

Nikola Jokic și Jamal Murray au făcut ce-au vrut în primul meci, în timp ce Miami a arătat doar în sfertul 4 că ar putea avea un cuvânt de spus. E nevoie însă de mai mult de câteva minute bune de baschet într-o astfel de confruntare. Trebuie schimbat ceva, iar Erik Spoelstra decide să-l lase pe bancă pe Caleb Martin, după o prestație dezamăgitoare vineri dimineață.

A mizat din primul minut pe experiența lui Kevin Love, aflat la cea de-a patra finală după cele cu Cleveland Cavaliers. Un plus de înălțime în defensivă pentru duelurile cu Gordon și Jokic.

Finala NBA » Meciul 2: Denver Nuggets - Miami Heat 108-111

Începe meciul în Ball Arena din Denver și tocmai Max Strus mișcă tabela cu un coș de la distanță, după ce meciul trecut a ratat tot ce a putut. Miami are altă atitudine, parcă acum e debutul finalei. Intrarea lui Love pare să fi fost o mișcare bună. Gordon e ținut la 2 puncte, iar Heat se desprinde la 21-10! Strus pare că s-a antrenat și în somn, adună 12 puncte de la distanță!

Jokic răspunde însă, iar avansul se diminuează rapid. Sârbul n-a mai așteptat 12 minute ca să arunce la coș și a trântit 11 puncte care au închis sfertul la 23-26. Trece pe bancă pentru 5 minute, însă Denver parcă vrea să arate că nu depinde doar de superstarul ei. Murray trece la volan după un sfert șters și mătură cu Miami: două aruncări de 3 puncte și un slam dunk care ridică toată sala în picioare.

Miami răspunde de la distanță prin Lowry, Butler și Vincent, dar e prea puțin. Jokic reintră pe parchet când e deja 45-35! Distanța se mărește la 15 puncte, moment în care oaspeții strâng rândurile. Cinci minute cu o apărare ceva mai solidă, iar Heat topește avansul, 51-57. 

Repriza secundă începe tot cu Miami montată. Vincent lansează două „rachete” de la distanță, îl găsește și pe Love cu o pasă, iar diferența se taie la numai 2 puncte, 62-64. Jokic ratează o aruncare de 3, Love lansează o adevărată pasă de NFL către Adebayo, care e faultat de Jokic fără minge. Transformă ambele libere și scorul este egal!

Jokic se dezlănțuie și ia jocul pe cont propriu. Atacă inelul tot mai mult și încheie sfertul cu 18 puncte! Profită de marcajul lui Cody Zeller, care n-are nicio șansă în fața sa. Denver intră în avantaj în ultimele 12 minute, 83-75.

Două minute de vis pentru Robinson

Sfertul 4 începe perfect pentru Miami. Duncan Robinson se transformă în MVP! Două minute uriașe în care nu poate rata: două coșuri perfecte de 3 puncte, plus două pătrunderi spectaculoase, iar Heat revine în avantaj, 88-85!

În final, apare și Jimmy Butler! Într-un minut taie elanul gazdelor cu un coș de 3 puncte, plus o acțiune la care marchează și obține și faultul, 98-91! De partea cealaltă, Caldwell-Pope o comite, fault pe o aruncare disperată de la distanță a lui Lowry, chiar când timpul atacului expira. Trei libere, toate transformate, 101-93.

Jokic nu poate de unul singur

Apărarea lui Miami funcționează. Doar Jokic reușește să marcheze constant, însă, spre deosebire de primul meci, nu își mai găsește colegii la fel de ușor. Fără triple-double seara asta.

Jamal Murray se trezește și el și o apropie pe Denver la numai 3 puncte, după două aruncări de la distanță. A mai rămas un minut! Caldwell-Pope îl faultează pe Adebayo, al șaselea fault personal, și iese din joc. Bam transformă ambele libere, iar Denver are nevoie cu orice preț de un coș. Jokic iese din nou la rampă și ajunge la 41 de puncte, 111-108 pentru Miami și 35 de secunde rămase.

Butler aruncă de 3 puncte, dar ratează, o ultimă șansă pentru Denver să ducă meciul în prelungiri. Mingea e la Murray, care, hăituit de Butler, nu poate egala. Victorie Miami, 1-1 la general și finala se mută în Florida pentru următoarele două confruntări.

7 victoriia obținut Miami Heat în acest play-off, cele mai multe din ultimii 25 de ani, în meciuri în care a fost condusă cu mai mult de 10 puncte

„Ne doare în cot că nu suntem respectați”

Imediat după meci, legendarul Shaquille O'Neal, analist la postul TNT, l-a întrebat pe Gabe Vincent: „Denver s-a plâns tot anul că nu e respectată. Aici, în finală, ei sunt marii favoriți. Voi sunteți supărați că nu primiți respectul pe care îl meritați?”. Răspunsul nu s-a lăsat așteptat: „Vorbesc pentru toată echipa când vă spun că ne doare în cot! Noi vrem doar să obținem 4 victorii. Ne doare în cot despre astfel de lucruri. Nu ne pasă. 4 victorii, asta e tot ce contează!”.

Acesta a fost completat de Jimmy Butler la conferința de presă, în momentul în care a fost întrebat ce o face pe Miami să fie atât de tare în momentele dificile:

Cred că nimănui nu-i pasă. Nu ne pasă de ce crede lumea despre noi. Suntem foarte concentrați pe cine suntem și ce trebuie să facem. Ne bazăm pe asta, pe grup. Chiar dacă ratăm aruncări, o să fim aceiași. Nu ne interesează de altcineva, așa a fost tot anul, iar asta n-o să se schimbe. Cred că asta e răspunsul, factorul «mă doare în cot».

Cifrele meciului 2:

Denver Nuggets:

  • Nikola Jokic - 41 puncte, 4 pase decisive, 11 recuperări;
  • Jamal Murray - 18p, 10pd, 4r;
  • Michael Porter Jr. - 5p, 6r;
  • Aaron Gordon - 12p 2pd, 7r;
  • Kentavious Caldwell-Pope - 6p, 3pd, 3r;
  • Bruce Brown - 11p, 5r;
  • Christian Braun - 6p, 3pd, 1r;
  • Jeff Green - 9p, 1pd, 1r.

Miami Heat:

  • Jimmy Butler - 21p, 9pd, 4r;
  • Bam Adebayo - 17p, 4pd, 9r;
  • Kevin Love - 6p, 1pd, 10r;
  • Max Strus - 14p, 6pd, 2r;
  • Gabe Vincent - 22p, 3pd;
  • Kyle Lowry - 9p, 3pd;
  • Caleb Martin - 3p, 1pd, 5r;
  • Duncan Robinson - 10p, 1pd;
  • Cody Zeller - 4p;
  • Haywood Highsmith - 1r.

Programul finalei NBA:

  • Meciul 1: Denver Nuggets - Miami Heat 104-93
  • Meciul 2: Denver Nuggets - Miami Heat 108-111
  • Meciul 3: Miami Heat - Denver Nuggets (joi, 8 iunie, ora 3:30);
  • Meciul 4: Miami Heat - Denver Nuggets (sâmbătă, 10 iunie, ora 3:30);
  • Meciul 5*: Denver Nuggets - Miami Heat (marți, 13 iunie, ora 3:30);
  • Meciul 6*: Miami Heat - Denver Nuggets (vineri, 16 iunie, ora 3:30);
  • Meciul 7*: Denver Nuggets - Miami Heat (luni, 19 iunie, ora 3:00).

*dacă va mai fi necesar 
**toate meciurile sunt transmise în România de Orange Sport 1

Cum s-au calificat până în finala NBA:

Denver Nuggets - campioana Conferinței de Vest, #1 în sezonul regulat

  • 4-1 vs. Minnesota Timberwolves (#8)
  • 4-2 vs. Phoenix Suns (#4)
  • 4-0 vs. Los Angeles Lakers (#7)

Miami Heat - campioana Conferinței de Est, #8 după play-in

  • 4-1 vs. Milwaukee Bucks (#1)
  • 4-2 vs. New York Knicks (#5)
  • 4-3 vs. Boston Celtics (#2)
Jokic și Murray, prestație irezistibilă » Denver Nuggets o învinge fără emoții pe Miami Heat în primul meci al finalei NBA
FINALA NBA
Jokic și Murray, prestație irezistibilă » Denver Nuggets o învinge fără emoții pe Miami Heat în primul meci al finalei NBA

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează