SPORTURI  »  BASCHET  »  CSU ASESOFT

Din nou campioni » În ultimii 12 ani, Asesoft a luat titlul de 11 ori! Republica Ploieşti de sub panou

Baschetbaliştii de la Asesoft (în alb) au ajuns în acest an, în premieră, în Top 16 al EuroCup
Baschetbaliştii de la Asesoft (în alb) au ajuns în acest an, în premieră, în Top 16 al EuroCup

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 00:00

Cu finanţatorul retras de la club şi cu antrenorul bolnav, jucătorii ploieşteni nu au pierdut nici un meci în finala disputată cu BC Mureş. În ultimii 12 ani, echipa CSU Asesoft a ratat doar un titlu de campioană naţională, cel din 2011.

CSU Asesoft Ploieşti a cucerit al 11-lea său titlu de campioană naţională după ce, duminică seara, a învins-o pe BC Mureş, cu 86-76, în al treilea meci al finalei Ligii Naţionale. Asesoft a cîştigat cu scorul general de 3-0, în primele două partide impunîndu-se cu 79-70 şi 81-67.

Echipa finanţată pînă de curînd de deputatul Sebastian Ghiţă deţine monopolul trofeelor din baschetul masculin românesc aproape de cînd s-a înfiinţat. În 2002 a promovat în prima divizie, în sezonul următor a terminat pe locul 4, în 2004 a cucerit primul titlu, iar de atunci şi pînă în prezent doar într-un singur an, în 2011, a cedat tricourile de campioni în favoarea celor de la Universitatea Cluj.

CSU Asesoft Ploiești a adunat şi șase Cupe ale României, iar în anul 2005, echipa a cîștigat și primul trofeu internațional, FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reușit o astfel de performanță.

Dedicaţie pentru antrenor

Jucătorii CSU Ploieşti au jucat cele trei meciuri ale finalei cu gîndul la antrenorul lor, sîrbul Vladimir "Dado" Arnautovici, căruia i-au şi dedicat trofeul. Arnautovici a fost diagnosticat cu cancer la ficat în această primăvară.

"Cele mai importante lupte le dăm în afara terenului, iar Dado Arnautovici se bucură de tot sprijinul nostru în situația de față. Pentru noi, este mai mult decît un antrenor, este prietenul nostru și omul care ne-a ajutat în multe privințe. Dado nu se lasă niciodată bătut, este un luptător și o persoană care dorește să iasă învingătoare din fiecare provocare", a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al prahovenilor.

Ghiţă a renunţat la sport

Pe lîngă antrenorul Arnautovici, de la festivitatea de premiere de duminică a mai existat un mare absent al momentului: finanţatorul echipei, Sebastian Ghiţă.

La sfîrşitul lunii februarie, la cîteva zile după ce a fost pus sub control judiciar, fiind suspectat de DNA de sprijinirea unui grup infracţional organizat, omul de afaceri a anunţat că se retrage din sport.

Deputatul Sebastian Ghiţă a luat decizia de a nu mai finanţa echipa sa de suflet, CSU Asesoft Ploieşti, după ce timp de 16 ani a investit aproape cîte un milion de euro în fiecare sezon competiţional.

Omul de afaceri este implicat în dosarul în care mai sînt vizaţi şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Iulian Cosma.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează