SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT / SPORT ARENA STREETBALL!

Dunk şi dans într-un weekend de vis la Sport Arena Streetball!

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 29 august 2011 12:27

Spectacolul a fost completat de evolutiile extraordinare ale dansatorilor de la French Crew, de momentele de freestyle oferite de Lorenzo Princiroli din Italia si Alex din Romania, de magicianul Robert Tudor si de un incendiar concert Guess Who, care prin noul lor hit „Tot mai sus” au rezumat in doar trei cuvinte tot ce s-a intamplat in acest weekend de vis.

Canadianul Justin Darlington a fost desemnat cel mai bun dunker din lume la World Dunk Contest. Intr-o competitie care a reunit cei mai buni opt dunkeri din lume, Darlington l-a invins in finala pe letonul Kristaps Dargais, una dintre marile surprize ale concursului.

Darlington, originar din Toronto, Canada, are 23 de ani, 1,93 metri inaltime, este unul dintre cei mai spectaculosi dunkeri din lume, iar detenta sa, 106 centimetri, ii permite executii inimaginabile. Cea mai mare surpriza a concursului a fost letonul Kristaps Dargais care a uimit inca din prima runda, cand a reusit un dunk foarte dificil, cu trecerea mingii pe sub ambele picioare.

Letonul a impresionat la maximum juriul din care au facut parte Said El Ouardi, organizatorul celui mai mare concurs de streetball din lume, Quai 54, din Paris, Svetlana Dragusin, fosta componenta a nationalei Romaniei, Bogdan Savu, dunker roman, William Bowser, jucator la Dinamo Bucuresti si Kadour Ziani, cel considerat „parintele slam-dunk-ului”.

Dunk-ul este cel mai spectaculos procedeu din baschet iar pentru show-ul in sine este extraordinar ca cei de la Sport Arena au reusit sa-i aduca pe toti acesti dunkeri la Bucuresti. Spectacolul atrage fanii catre baschet iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure. Cei de la Sport Arena au contribuit enorm in ultimii sapte ani la popularizarea baschetului in randul copiilor si tinerilor prin competitiile pe care le-au organizat”, a spus Carmen Tocală, preşedintele FR Baschet.

„Pentru noi este o mare onoare că putem sa le oferim fanilor asemenea concursuri, precum este cel mondial de dunkuri. Ne bucuram nespus si pentru faptul ca, de la an la an, turneul in sine creste, valoarea echipelor care concureaza este din ce in ce mai mare, iar evenimentele conexe sunt din ce in ce mai numeroase. Ne dorim in primul rand mai multe terenuri de baschet, pentru a  putea oferi sansa de a juca la Sport Arena Streetball unui numar cat mai mare de jucatori, iar pentru viitor speram sa putem organiza asemenea evenimente, precum World Dunk Contest, in fata a 3.000-4.000 de spectatori”, a declarat Vlad Constatinescu, organizatorul turneului Sport Arena Streetball.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează