SPORTURI  »  BASCHET  »  REVANȘĂ

După 20 de ani! » Revanșa Stelei în fața baschetbaliștilor de la CSU Forest '95

Adversari în urmă cu 20 ani, foştii jucători de la Steaua şi CSU Forest au reeditat la Sibiu finala din 1995
Adversari în urmă cu 20 ani, foştii jucători de la Steaua şi CSU Forest au reeditat la Sibiu finala din 1995

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iulie 2015 00:00

Foştii baschetbalişti ai Stelei şi-au luat revanşa în faţa celor de la CSU Forest '95. Meciul a fost o reeditare a finalei Campionatului Naţional din urmă cu două decenii, cîştigată de "studenţii" lui Mircea Vulc.

"Este 81-65, minutul 19 şi 35 de secunde. Benny Pelger aruncă de 3 puncte, ratează, mingea loveşte inelul. Primeşte Horia Păun, aruncă de dincolo de centrul terenului, mingea loveşte panoul, o prinde Barbu şi înscrie. 81-67! Iată, Benny Pelger aruncă acum, dar este faultat. Mai sînt 5 secunde de joc. Fluier final! Aţi asistat la un moment remarcabil, cîştigarea titlului de campioană naţională de către echipa CSU Forest, o premieră absolută în istoria sportului sibian".

Aşa a fost comentat, în transmisiune TV, pe 28 martie 1995, meciul 5 al finalei CSU Forest cu Steaua. Sibiul a cîştigat primul său titlu naţional, sărbătorind alături de suporteri, în vechea sală, "aprozarul" din Piaţa Teatrului.

În week-end-ul trecut, jucătorii de atunci ai celor două echipe s-au reîntîlnit la Sibiu, dar în noua sală, "Transilvania". Au dorit o reeditare a finalei din '95. Cornel Alecu, Ovidiu Teleabă, Gabi Viciu, Silviu Corodi, Claudiu Muntean, Benny Pelger, Gheorghe Dăian, Attila Kincses, Nelu Lefter, Bogdan Spînu, Viorel Ciocian, Ion Popescu şi Alex Kovacs, sub îndrumarea lui Mircea Vulc, i-au înfruntat pe Adi Voinescu, Sorin Ardelean, Gabriel Tănase, Radu Abramescu, Marius Dobă, Horia Păun, Dragoş Barbu, Ştefan Lecca, Eugen Ilie, Constantin Mircea şi Costel Ştefan, legendele de acum două decenii ale Stelei, asistaţi de pe margine de antrenorul Dumitru Lecca. A lipsit doar Elemer Tordai, pentru el ţinîndu-se un moment de reculegere înaintea jocului.

După 40 de minute, bucureştenii şi-au luat revanşa (85-71), iar la final Lecca junior a tăiat plasa unuia dintre panouri, gest obişnuit la cîştigarea trofeului naţional.

Au traversat Pacificul

"Am dovedit încă o dată că sportul naşte caractere. Dacă acum 20 de ani era o competiţie sportivă între noi, iată că şi după 20 de ani ani am rămas prieteni", a declarat Benny Pelger, venit tocmai din Canada pentru acest meci. Tot de acolo s-a întors şi Claudiu Muntean, un alt jucător legendar al Sibiului: "N-am fost o echipă cu foarte mari valori, dar am fost prieteni. Şi în somn, dacă ne trezeam la două noaptea, ştia fiecare unde trebuie să fie pe teren", a spus Muntean.

"Sperăm să mai fie astfel de evenimente, poate şi la 25 de ani, şi la 30. Baschetul în Sibiu a fost şi este în continuare iubit"
Horia Păun, fost stelist şi preşedintele FRB

Articol scris de Ovidiu Boica (Sibiu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează