SPORTURI  »  BASCHET  »  RECORD

Echipa care nu a pierdut nici un meci! Performanță impresionantă a unor puşti români de 16 ani

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2015 21:04

Există în România şi echipe care nu ştiu să piardă. Una dintre ele, formaţia de baschet under 16 CS Agronomia 4 Sports, care în 32 de partide susţinute în campionat, la nivelul lor de vîrstă, nu a cunoscut înfrîngerea.

"Ne-am dori să fie un nivel mai ridicat în campionat, dar nu avem ce face. Noi am cîştigat tot, iar cel mai slab meci al nostru, a fost o victorie la 30 de puncte diferenţă", spune preşedintele clubului, Zoltan Safar Gîngu.

Înfiinţat la iniţiativa sa şi al fostului component al naţionalei României, Claudiu Fometescu, clubul are obiectiv să crească jucători de valoare.

"Ne dorim să-i creştem într-un mediu curat pentru a-i duce spre marea performanţă", spune Zoltan Safar.

Pentru a crea toate condiţiile, echipa e pregătită de un antrenor sîrb, care are experinţă la acest nivel, dar şi preparator fizic. "Milan Sokici, antrenorul echipei, e la al doilea an deja cu echipa. Sînt foarte mulţumit de el pentru că se vede clar o îmbunătăţire a jocului. La fel şi de preparatorul fiyic, Cosmin Radu, care-şi face treaba", explică preşedintele clubului bucureştean.

În trecut doar 4 Sports, clubul a încheiat un parteneriat cu CS Agronomia, dorind ca din sezonul viitor să înscrie echipa în liga a doua din România. "Regulamentul prevede ca la Divizia B fiecare echipă să aibă şase jucători sub 20 de ani. Noi îi vom avea pe toţi! Dacă vom mai transfera ceva, vom transfera 3-4 juniori de perspectivă, cu maximum un an mai mari. Cred că vom face faţă şi competiţia ne va ajuta să creştem în valoare", dezvăluie Zoltan Safar.

 Vor organiza turneul final U16


Între 20 şi 24 mai, CS Agronomia 4 Sports va organiza turneul final de juniori U16, la care vor participa cele mai bune 8 echipe din ţară la această categorie. Din grupa A vor face parte echipa gazdă, Dan Dacian Bucureşti, CSU LPS Galaţi şi Colegiul Naţional "Aurel Vlaicu" Bucureşti, iar în grupa B vor lua startul Steaua CSM Exim Bucureşti, Atletic Constanţa, CS Mureşul Tg. Mureş şi CSŞ Bega Timişoara. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, în grupe, după care primele două clasate, în cruce, vor disputa semifinalele.

 Au învins Partizan Belgrad

Pentru că nu au adversar în ţară, echipa bucureşteană a recurs la turneele în străinătate, alegînd de fiecare dată Serbia, o ţară cu o mare tradiţie în baschet. În iarnă, CS Agronomia 4 Sports a învins în turneul de la Cuprija cu 67-61 pe Partizan Belgrad şi cu 83-70 pe KK Cuprija. Au pierdut însă în faţa celor de la Jagodina, 68-90.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
993723247328759
Alex Costea  •  18 Mai 2015, 23:36

Victorie sigura pentru cnav.

824976290924907
Raul Mihai  •  18 Mai 2015, 23:12

Ca bine grăiești Vilcinschi. De miercuri încolo sa va așteptați la ce e mai rau. Bafta

820900527995413
Andrei Vilcinschi  •  18 Mai 2015, 23:06

Hmm pacat ca o sa piarda cu Steaua si posibil miercuri cu CNAV . Totusi bafta sa nu pierdeti rau

Vezi toate comentariile (6)
Comentează