SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

Elita mondială din baschetul 3x3 vine la Bucharest Challenger! Evenimentul e în acest week-end la Piața Universității

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2016 11:46

Naționala de baschet 3x3 a României, campioană europeană în 2014, alături de alte nouă echipe din FIBA 3x3 World Tour, vor ține capul de afiș la cel mai tare turneu al verii, Bucharest Challenger, care va avea loc în zilele de 13 și 14 august în Piața Universității.

Cea de-a cincea ediție a turneului aflat în calendarul FIBA încă de la debutul sistemului competițional global de turnee de baschet 3x3, în 2012, va reuni la București 16 echipe din 11 țări de pe trei continente.

Marele rivale Novi Sad Al Wahda (UAE) și Ljubljana (Slovenia), care sunt deja calificate pentru finala mondială din acest an, alături de Winnipeg (Canada), NY Harlem (SUA), Sao Paolo (Brazilia), Zemun (Serbia), Eco Romari (Bosnia) sau St. Petersburg (Rusia) sunt echipele care au mai evoluat în FIBA 3x3 World Tour.

Trei dintre componenții echipei naționale de 3x3 a Romaniei care a cucerit titlul continental în 2014, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, se reunesc pentru acest turneu, o excelentă oportunitate de pregătire pentru Campionatele Europene care vor avea loc în luna septembrie la București. Cei trei, alături de Sergiu Souca și Andrei Constantin de la Choco Loco, sunt românii care au trăit în sezoanele precedente atmosfera marilor turnee din circuitul mondial.

De asemenea echipe de top din Austria, Georgia sau Kosovo completează lista participantelor care se duelează pentru premii în bani în valoare totală de 5000 de dolari. Primele două echipe clasate vor obține de asemenea calificarea la FIBA 3x3 World Tour Debrecen, turneul Masters intrat din acest an în circuitul mondial.

În competiție va intra și viitorul baschetului 3x3 din România, reprezentat de componenții echipei nationale de juniori U18, care au obținut calificarea în această vară la Campionatele Europene de baschet 3x3, urmând să participe în premieră la un turneu de elită rezervat seniorilor.

Fanii vor avea parte de numeroase momente de entertainment precum și de concursuri dedicate de-a lungul celor două zile de competiție iar trupa de majorete Dracula’s Girls va anima pauzele dintre meciuri. Programul fiecărei zile va începe, atât sâmbătă cât și duminică la ora 17.00.

Anul 2016 reprezintă este unul foarte important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează