SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPĂ

Eșec de proporții astronomice suferit de Dinamo în Cupa României » Antrenorul adversarilor: „Nu am vrut să îi umilim. Nu pot să concep că s-au dat la o parte”

FOTO: Facebook @dinamobucurestibaschet
FOTO: Facebook @dinamobucurestibaschet

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 22:46 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 22:55

CSM Oradea a învins-o pe Dinamo cu un neverosimil 121-39 în runda a treia din faza inaugurală a Cupei României la baschet masculin.

CSM Oradea, vicecampioana Ligii Naționale, a primit vizita lui Dinamo în sala proprie, în fața a 2.800 de spectatori. Desfășurarea partidei a fost imposibil de anticipat.

Lumea rugby-ului compătimește naționala României: „Așa ceva ar trebui interzis!” + ce au scris jurnaliștii de la BBC și L'Equipe
Africa de Sud - România
Lumea rugby-ului compătimește naționala României: „Așa ceva ar trebui interzis!” + ce au scris jurnaliștii de la BBC și L'Equipe

Dinamo, eșec neverosimil în Cupa României la baschet masculin

Fără mai mulți oameni de bază, printre ei Sean Evans și Zarko Djuric, bucureștenii au avut procentaje dezastruoase. Au nimerit doar 2 dintre cele 24 de aruncări din spatele semicercului, au ajuns doar de 7 ori la linia de libere și au încheiat cu doar 39 de puncte.

De partea cealaltă, Oradea a avut 5 baschetbaliști cu cel puțin 10 puncte: Tarolis (24), Baciu (22), Freeman (15), Pearson (15), Năstruț (10). Au mai contribuit la victorie Nicolescu (9), Neal (7), Richard (6), Gotcher (5), Markovic (5) și Gheorghe (3).

În turneul Final 8 al Cupei României s-au calificat: Rapid, U-BT Cluj, CSO Voluntari, CSU Sibiu, CSM Târgu Mureș, CSM Ploiești, CSM Oradea și Athletic Constanța.

Dinamo, explicații după eșecul de la Oradea

Nu tocmai modul în care speram să încheiem această săptămână. Un meci în fața unei echipe extrem de motivate care a fost susținută exemplar de fanii de acasă și un scor pe care dorim să-l uităm cât mai curând. 

Cu trei jucători importanți absenți din cauza accidentărilor și un start de partidă neinspirat, am văzut o rotație completă a lotului cu jucătorii tineri prinzând minute bune de joc. Ne îndreptăm privirea spre Liga Națională de Baschet Masculin, acolo unde totul începe de la zero și vom avea șansa de a ne revanșa în fața suporterilor alb-roșii
- Comunicatul emis de Dinamo

Cristian Achim, antrenor CSM Oradea: „Nu și-a dorit nimeni să își umilească rivalii”

Cristian Achim, antrenorul celor de la CSM Oradea, a transmis după meci că nu a fost în intenția lui să își umilească rivalii. 

Trebuie să recunoaștem că acest rezultat a fost obținut în fața unui adversar care a avut doar trei jucători străini și niciun om mare, niciun pivot. Rezultatul este mincinos și neadevărat ca să fim cinstiți, din această cauză. Noi am încercat să luăm absolut tot din situația aceasta. Ne-am dorit să jucăm fiecare apărare corect, să ne alimentăm atacul, ceea ce am reușit. 

Aș vrea să mai fac o precizare. Mi-a venit această idee după discuția de la finalul meciului pe care am avut-o cu Andrei Mandache (jucător la Dinamo București). Nimeni din echipa noastră – antrenor, jucător sau orice altceva – nu și-a dorit să umilească echipa adversă. Pur și simplu acesta este sistemul de desfășurare. Nu a fost vorba despre nimic altceva. Acesta este sistemul de desfășurare. S-a întâmplat să fim repartizați în aceeași grupă cu U-BT Cluj-Napoca. Pur și simplu asta a fost.

La fel de adevărat este și faptul că Dinamo nu s-a lăsat. Nu s-a dat la o parte. Dacă ne-ar fi lăsat să învingem, ar fi făcut-o la o diferență de puncte necesară. În primul rând eu nu pot să cred asta, deși știu că există meciuri trucate sau jucători care truchează meciuri. Nu pot să concep pur și simplu asta. Muncești o viață ca să îți pătezi imaginea. De ce să faci așa ceva? Ca să ce? Eu știu că Dinamo nu este această echipă
- Cristian Achim, antrenor CSM Oradea

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Bietigheim - CSM București 26-24 » Campioana României cedează surprinzător în Germania

Furtuna sud-africană s-a năpustit asupra României la Cupa Mondială de rugby » A treia cea mai drastică înfrângere din istoria participărilor „tricolore”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  18 Septembrie 2023, 12:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

22cea
22cea  •  18 Septembrie 2023, 01:11

Va aduceti aminte de baschet numai cand e vorba de "umilinte" .

Valak
Valak  •  17 Septembrie 2023, 23:24

smecher magaria de pariuri.. haha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează