BASCHET  ·  INTERVIU

EXCLUSIV Amintire spectaculoasă a lui Ghiță Mureșan cu Michael Jordan: „C'mon, George, c'mon!” + care e baschetbalistul lui favorit: „Făcea tot ce voia el”

Articol de — Joi, 05 Septembrie

Ghiță Mureșan, 48 de ani, a rememorat câteva momente din cariera sa strălucitoare, dezvăluind într-un interviu de colecție acordat Gazetei Sporturilor povești de senzație din NBA. 

- Domnul Mureșan, cum vă simțeați pe același parchet cu Michael Jordan? Era un feeling deosebit sau era doar un adversar?  
- Man, era ca oricare altul. (râde) Nu juca având aura aceea în jurul capului. (un șofer claxonează de zor, în parcarea de lângă, Ghiță se uită o secundă, două, trei...) Mamă, dar ce bine e să ai claxon! Jordan era un adversar pe care nimeni nu putea să-l țină. Cel puțin la mine la echipă. Vrei să-ți povestesc ceva?  

- Vă rog!  
- Michael Jordan era liber la 3 puncte. Eram în fața lui și nu știam, să mă duc înspre el sau să-l las să arunce. Realizam că până ajung eu la el, aruncă. (face semne cu mâna) Jordan îmi zice: "C'mon, George, c'mon!", arătându-mi prin gesturi să mă apropii de el. Mă duc. Doi pași spre el și... A aruncat direct! Jordan era un jucător extrem de deștept care știa să controleze jocul. Și să controleze adversarul. 

"Făcea ce voia" 

- Cine este cel mai mare baschetbalist all time?  
- Cel mai bun baschetbalist all time e ăla care-ți place ție! Ție de cine îți place?  

- Kobe Bryant.  
- Vezi, atunci el este cel mai tare, cel mai bun. Fără nici cea mai mică îndoială. Degeaba tu te argue cu mine, eu zic Jordan, tu zici Kobe. Fiecare aduce chestii pro și contra, apoi te uiți la statistici, că d-aia sunt făcute. Matematica, 1+1+2. Cine a luat cele mai multe campionate, recorduri, puncte. (un camion rupe cu zgomot crengile unui copac, în zona de la Polivalentă, după Untold) Măi tată, măi, n-ai frână? (râde cu poftă) Life is life. Mie îmi place Jordan, zic că e cel mai tare, a fost extrem de serios, de competitiv. A câștigat, s-a lăsat de baschet, a revenit și-a câștigat iar. Făcea tot ce voia el, nu putea să-l țină nimeni, știa să-și folosească jucătorii de echipă, să-și controleze adversarul, el a venit cu atâtea chestii noi.

Vezi și: 

EXCLUSIV Ghiță Mureșan, confesiuni pentru Gazeta Sporturilor într-un interviu de gală: „Țineam cu Universitatea Craiova. Fotbalul era fain” + dezvăluiri despre cariera strălucitoare din NBALeafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Libertatea

Comentarii (5)

Marcel Popa  •  05 Septembrie 2019, 15:40

Pentru mine Jordan a fost cel mai bun .De atunci nu ma mai uit la baschet.Asa a fost si la formula 1 cu M.S.

kamouniyak  •  05 Septembrie 2019, 14:26

Come on, George, come on! Il lua putin la baza pentru ca stia ca nu mai ajunge, dar inportant e ca MJ il stia pe Ghita "George" Muresan, un roman de-al nostru!

catalynn  •  05 Septembrie 2019, 12:55

Poate nu atât de spectaculos, însă cred ca LeBron James este peste MJ, singurul! MJ a avut și avanatajul unor coechipieri de mare valoare, și a unui antrenor pe măsura. LeBron însă e un fel de one man show, el a câștigat campionate practic de unul singur, mai ales cel cu Cleveland. In fine, e evident doar o parere subiectiva, a compara doi coloși care eu evoluat la ani distanță unul de celălat e dificil, cum spune și Ghiță cel mai bun e ăla care ti-a plăcut mai mult. De plăcut mi-a plăcut MJ, însă am încercat sa fiu și puțin obiectiv :-)))

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:30 Handbal F, CM 2019

România - Suedia

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
15:00 Fotbal, UEFA Youth League

Chelsea - Lille

Digi 2
17:00 Fotbal, UEFA Youth League

Inter - Barcelona

Digi 2
19:55 Fotbal, Liga Campionilor

Salzburg - Liverpool

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Liga Campionilor

Napoli - Genk

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Inter - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Borussia Dortmund - Slavia Praga

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Ajax Amsterdam - Valencia

Digi 2, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Chelsea - Lille

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1