SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Există viaţă şi după Kobe! Lakers este la un singur pas de play-off

Basketball,NBA
Basketball,NBA

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 aprilie 2013 18:39

Specialiştii spun că e de neimaginat play-off în NBA fără Los Angeles Lakers. Totodată, nimeni nu vrea să-şi imagineze cum va exista Lakers fără Kobe Bryant, operat şi în afara terenului pentru cel puţin 6 luni din cauza rupturii tendonului ahilian.

Dar viaţa merge mai departe pentru una dintre clasicele NBA. Iar Lakers este cu un picior în play-off, după o victorie mare, cu San Antonio Spurs. Duminică seară, pe propriul teren, californienii au învins cu 91-86, dedicîndu-i succesul superstarului de 34 de ani, care este încă în spital.

Californienii, pregătiţi să dea piept cu OKC

În absenţa lui Bryant, Dwight Howard şi-a asumat rolul de lider al formaţiei. Pivotul a reuşit 26 de puncte şi 17 recuperări, fiind omul care va trebui să ducă mai departe pe Lakers în play-off. Problema lui e că punctajul său e destul de slab la aruncări libere, aducînd aminte de Shaq O"Neal în anii 90, cînd era de neoprit sub panou, dar mediocru la fazele fixe.

Spurs a acumulat al treilea eşec din ultimele 5 meciuri şi, mai mult ca sigur, va termina pe locul 2 în Conferinţa de Vest, ceea ce înseamnă că nu va da peste Lakers în prima rundă din play-off. Se estimează chiar că texanii au vrut să evite o astfel de confruntare. Californienii pot da peste Oklahoma City Thunder, finalista NBA din 2012.

Dar pentru asta au nevoie de o victorie cu Houston Rockets, acasă, sau ca Utah Jazz să piardă cel puţin un meci contra lui Minnesota Timberwolves şi Memphis Grizzlies, ambele partide afară.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează