SPORTURI  »  BASCHET  »  SONDAJ

Fanii au ales: Nowitzki este mai bun decît Gasol!

Dirk Nowitzki (stînga), în duel cu spaniolul Pau Gasol
Dirk Nowitzki (stînga), în duel cu spaniolul Pau Gasol

Articol de - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 22:11

Într-un sondaj realizat pe gsp.ro, jucătorul german al lui Dallas Mavericks a fost preferat de cititori drept cel mai bun baschetbalist european. Înaintea lui Pau Gasol

O afirmaţie, că Pau Gasol este numărul 1 printre baschetbaliştii europeni ai ultimilor ani, făcută într-un interviu din L'Equipe, a pus pe jar cititorii Gazetei, mulţi susţinînd altceva: jucătorul continentului este neamţul Dirk Nowitzki. Imediat, a apărut sondajul, pe gsp.ro, care a întărit ideea că împătimiţii de baschet români îl preferă pe cel care, în acest an, a teleportat-o spre titlu în NBA pe Dallas Mavericks cu jocul său de pe altă planetă. Şi care l-a învins în 2011 pe pivotul iberic al lui LA Lakers, 4-0 în semifinalele Conferinţei de Vest.

Acest succes direct şi victoria finală a extremei germane au contat mai mult decît titlul european cucerit de Spania şi Gasol în septembrie trecut, cînd Germania lui Nowitzki a fost eliminată încă din faza grupelor (68-77 în meci direct), iar Gasol a fost declarat cel mai bun pivot şi selectat în echipa turneului.
Dintre cei 3.691 de cititori care au participat la sondaj, 2.095 l-au ales pe Dirk Nowitzki drept europeanul ultimilor ani în baschet.


57 la sută din voturi s-au oprit la Dirk Nowitzki, restul fiind pentru Pau Gasol

3.691 de cititori au participat la sondaj pe gsp.ro

2 este numărul titlurilor de jucătorul european al anului FIBA cîştigate de Gasol (2008, 2009); Nowitzki are unul, în 2005

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România! Vestea uriașă din ultimele ore


Comentarii (3)
stancuvlad
stancuvlad  •  30 Octombrie 2011, 13:47
Postat de bdgeorge pe 30 Octombrie 2011, 02:52

Gasol e peste la momentul asta...pai la Dalas joaca singur?? joaca acolo DeShawn ,Stojakovic ,Haywood ,Chandler ,Cardinal ,Mahinmi ,Marion ..au echipa de 5*..LA este inca in constructie mai vb in 2-3 ani..

Cum sa fie LA in constructie? Esti fan LA si asta ar fi scuza pentru corectia administrata de Dallas? Dirk si Gasol s-au confruntat fata in fata si s-a vazut foarte clar diferenta dintre cei doi. LA ii au pe Bryant, Bynum, Artest sau Fisher, pe hartie mult peste ce ai enumerat tu mai sus. Toti jucatorii de baza de la LA au foarte multa experienta si contracte mari. Cum poate fi asta o echipa in reconstructie? Kobe Bryant are 33 de ani si mai are doar cativa ani in care poate sa fie cu adevarat forta dominanta care ne-a obisnuit sa fie. Nimeni nu are timp de reconstructie acolo, sunt facuti sa castige acum, cat timp Kobe e inca mai poate. Reconstructia va incepe dupa ce se retrage.

gery76
gery76  •  30 Octombrie 2011, 04:12

Cand Nowitzki iesea MVP mondialului din 2002 in fata campionilor mondiali, Dejan Bodiroga,Zelyko Rebraca,Peia Stoyakovic,Vlade Divac,vice campionului Manu Ginobili sau chinezului Yao Ming ,Pau Gasol putea sa-i ceara autografe chiar daca era deja un om important in echipa Spaniei,iar acum dupa 9 ani de atunci Dirk este acelasi baschetbalist inabntatot care i-a dus pe Dallas spre titlul de campioana!

bdgeorge
bdgeorge  •  30 Octombrie 2011, 02:52

Gasol e peste la momentul asta...pai la Dalas joaca singur?? joaca acolo DeShawn ,Stojakovic ,Haywood ,Chandler ,Cardinal ,Mahinmi ,Marion ..au echipa de 5*..LA este inca in constructie mai vb in 2-3 ani..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează