SPORTURI  »  BASCHET  »  FIBA EUROBASKET 2021

FIBA EuroBasket 2021 // România-Spania 71-84 » Au ținut aproape!

Emanuel Cățe în acțiune FOTO fiba.com
Emanuel Cățe în acțiune FOTO fiba.com

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2020 20:19

Naționala masculină a făcut un meci consistent în fața campioanei mondiale Spania, care a venit la Cluj-Napoca fără jucătorii din NBA și cei implicați în partidele din Euroligă.

Clujenii au demonstrat încă o dată că iubesc baschetul, venind în număr mare, ieri, în BT Arena, la prima confruntare a României în calificările FIBA EuroBasket 2021. Adversarul a fost și el unul de o calitate înaltă, nimeni altul decât campioana mondială en titre. Chiar și cu o garnitură fără principalele vedete, Spania impresionează. Din echipa ibericilor antrenați de Sergio Scariolo au făcut parte totuși doi jucători care au trăit emoțiile cuceririi titlului mondial anul trecut, Javeri Beirán și Xavi Rabaseda.

Susținuți din tribune, românii au făcut un meci curajos și s-au înclinat cu 71-84 (18-21, 16-23. 19-20, 18-20). Cel mai important marcator pentru "tricolori" a fost Emanuel Cățe, care a adunat 19 puncte, în timp ce pentru iberici a fost Dani Diez cu 21.

Campania de calificare la EuroBasket 2021 continuă pentru ambele formații: România va întâlni luni, în cadrul grupei A, Israelul, în timp ce Spania se va duela cu Polonia duminică. Primele trei clasate merg la turneul final, care va fi găzduit de Cehia, Germania, Georgia și Italia.

Programul României în calificările FIBA EuroBasket 2021

Azi România – Spania 71-84

Luni, ora 18:00 Israel - România

27 noiembrie 2020 România - Polonia

30 noiembrie 2020 Spania – România

18 februarie 2021 România – Israel

21 februarie 2021 Polonia – România

Televizare TV Digi Sport

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează