SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET ALL-STAR GAME SUD-NORD 114-111

FOTO Străinii au luat crema » Românii au fost surclasaţi la All Star Game-ul ligii naţionale

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2015 00:00

Titlul de MVP şi concursurile de aruncări de 3 puncte şi de slam-dunk s-au împărţit între cei mai buni jucători din alte ţări care evoluează în România

Meciul tuturor vedetelor disputat duminică seară, în sala Dinamo, începuse cu reprezentanţii Nordului pe val. La pauză diferenţa era de 14 puncte, 67-53, dar înainte de asta trecuse de 20 de puncte. Jucătorii din Sud păreau copleşiţi de cheful adversarilor, dar din sfertul al treilea au schimbat foaia şi încet-încet s-au dus către victorie, într-o partidă unde apărarea, ca în orice meci demonstrativ, nu prea a existat.

Muntenegru-SUA-Lituania

Nemanja Milosevici, baschetbalistul muntenegrean al celor de la Energia Tg. Jiu, a fost desemnat, cu 29 de puncte şi 10 recuperări, cel mai valoros jucător al meciului. Concursul de slam-dunk a fost cîştigat de americanul Louis Darby, component al aceleiaşi formaţii gorjene, care în perioada 24-26 aprilie va juca în Final Four-ul Europe Cup, cea de-a treia întrecere europeană ca valoare. Competiţia celor mai buni aruncători de dincolo de linia de trei puncte i-a revenit lituanianului Marius Runkauskas, de la Asesoft Ploieşti. Fiecare dintre cei trei jucători a primit un cec în valoare de 1.000 de euro.

Din cei 24 de jucători care au intrat duminică pe teren în cadrul All-Star Game, 13 au fost străini, dintre care 7 americani, şi 11 români. Protagoniştii au fost votaţi pe Internet de iubitorii baschetului.

Seniorii onoraţi

Într-una din pauzele meciului vedetelor autohtone, organizatorii au dedicat un moment fostelor glorii ale baschetului românesc, jucători şi antrenori de elită care au fost aplaudaţi la scenă deschisă. Printre aceştia s-au numărat Mihai Nedeff, Dimitrie Lecca, Dan Berceanu, Victor David, Victor Bulancea, Virgil Căpuşan, Sorin Ardelean şi Vasile Popa. Urmînd modelul NBA, publicul a primit pliante unde avea note pe care le putea acorda, în mod simbolic, eroilor de pe teren pentru evoluţiile acestora.

"Am preferat să aducem All-Star Game 2015 la Bucureşti, deşi nu este un oraş iubitor de baschet ca altele din ţară, pentru a trezi din nou apetitul spectatorilor din Capitală faţă de acest sport"
Horia Păun, preşedinte FRB

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează