SPORTURI  »  BASCHET  »  WNBA

Gabriela Mărginean va evolua la Minnesota Lynx, în liga americană de baschet

marginean
marginean

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 aprilie 2010 00:00

Baschetbalista clujeană Gabriela Mărginean a fost draftată joi, de pe locul 26, de echipa Minnesota Lynx, cu care va debuta în sezonul profesionist nord-american în 15 mai. Anunţul a fost făcut de fostul său club, Drexel Dragons, pentru care a jucat în ultimii patru ani. Gabriela Mărginean (23 de ani) a plecat în SUA, la Drexel Dragons (NCAA), de la Universitatea Cluj, reuşind în cei patru ani de colegiu să devină cea mai bună marcatoare a CAA (Colonial Athletic Association), cu 2519 de puncte, o medie de 20,5 puncte pe meci, potrivit WNBA. Baschetbalista originară din Cluj a primit şi titlul de Jucătoarea anului 2010.

Mărginean este prima jucătoare draftată în WNBA, dar nu şi prima care a evoluat în campionatul profesionist american. Pivotul Florina Paşcalău a avut în 2008 o experienţă de câteva săptămâni, la Seattle Storm, cu un "short-contract", cum se numesc înţelegerile pe perioade limitate în WNBA.

Sursa: Mediafax

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  13 Aprilie 2010, 16:22

felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează