SPORTURI  »  BASCHET  »  CE CLUJ // ROMÂNIA - MUNTENEGRU 69-86

GALERIE FOTO Final în România - Muntenegru, 69-86: perfomanță ISTORICĂ reușită de un jucător român! » Nimeni nu mai reușise asta din 1993

FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +7   FOTO
FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2017 19:06

Naționala României de baschet masculin a pierdut ultima partidă din cadrul Campionatelor Europene, scor 69-86, împotriva selecționatei din Muntenegru.

A fost finalul unui Campionat European organizat impecabil de clujeni, în care România nu a reușit să își depășească statutul de outsider. Ca și în precedentele întâlniri, sfertul secund a fost cel mai slab, reușind să marcăm doar 11 puncte. Selecționerul Marcel Țenter a decis să nu îl folosească pe Vlad Moldoveanu. 

Performanța serii a fost însă de departe cea reușită de Andrei Mandache, cel mai bun jucător al României la aceste Europene. Cele 14 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări i-au asigurat intrarea în cartea de istorie a aceste competiții, fiind doar al doilea jucător din Europa care reușește un triple-double, după anul 1993!

"Am pierdut, am suferit, ne-am bucurat de experiență. Sper ca actualii jucători să se bucure de tot turneul de la Cluj, iar viitorii jucători să aibă în ei niște modele. Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că trebuie să joci 40 de minute, nu mai puțin.

Sper ca toată lumea din baschetul românesc să facă lucrurile care trebuie făcute ca să evoluăm. Jucătorilor le-am spus la finalul ultimului meci că sunt mandru de toți, dar știu că am avut o prestație onorabilă, nicidecum un succes" Marcel Țenter, antrenorul principal al României

"Colegiii m-au ajutat și realizat un triple-double, dar suntem triști cu toții că am pierdut. Ne doream o victorie, pe care nu am obținut-o, deși am jucat din ce în ce mai bine. Trebuie să schimbăm ceva în sistem, să jucăm mereu la acest nivel și în 5 sau 10 ani o să avem o echipă națională foarte bună" Andrei Mandache, căpitanul României

Final: 69-86
67-84 /
Mandache a reușit un double-double și mai are nevoie de o singură recuperare pentru a intra în istorie cu un triple-double. 
53-66 / Ultima pauză
47-61 /
Se joacă pentru fani! Defensivele au liber în sfertul 3.
40-50 /  
5 puncte consecutive venite de la Kuti.
30-42 / Pauza mare
21-30 /
Primele noastre puncte vin după 4 minute din sfertul secund.
19-24 / Pauză după primul sfert
19-22/
Torok reușește 2 coșuri de 3 și suntem la o singură posesie în spate. 
7-8/
Coș surprinzător din 0 grade marcat de Baciu.
2-8 / 
Start slab al tricolorilor. Muntenegrenii profită de lipsa reacției pe recuperare.
A început partida! România a câștigat prima posesie.

"Tricolorii", calificați automat la turneul final, nu au reușit să își depășească statutul de outsideri și au pierdut toate cele 4 partide disputate în cadrul grupei C. 

Muntenegrenii sunt calificați în optimile de finală ale competiției, reușind două victorii, în fața Cehiei și a Ungariei. Starul naționalei este Nikola Vucevic, jucător la Orlando Magic, în NBA. 

 Clasamentul grupei c

1. Spania 5 5 0 10p
2. Croația 5 4 1 9p
3. Muntenegru 5 3 2 8p
4. Ungaria 5 2 3 7p
5. Cehia 5 1 4 6p
6. ROMÂNIA 5 0 5 5‹p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
alexcatalin90
alexcatalin90  •  09 Septembrie 2017, 07:59

GSP are trebuie sa scoata aceasta facilitate de a comenta articolele. 1 la mana e plin de copii (rezultati prin *** trista) care se cearta intre ei ca niste mucosi . 2 comenteaza orice fraier . Pe vremuri ne luam de babele de la tarabe , da astia care comenteaza la articolul asta , 6 din ei is niste rablagiti . 1. consider ca dupa scor , Romania a avut o prestatie decenta ! Personal , la ce bashet are Romania , (mediocru , am pierdut si cu Luxemburg acum cativa ani ) consider ca au pierdut la scoruri DECENTE ! eu sincer ma asteptam la -20 -30 la fiecare partida ! comenteaza niste rablagiti ca vezi domle ne-a batut Muntenegru... haha . Cehia ? pai Cehia a avut o evolutie f slaba ca nu a venit Vesely , ca s-a accidentat celalalt jucator de baza in 1meci . De Satoransky care joaca la Barcelona ? Ce vrei ma, sunteti niste fraieri mai pc ordinatorilor !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adicn
adicn  •  08 Septembrie 2017, 09:24

Cred că ne bat și la limba română...

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Septembrie 2017, 07:38

Nu stiu daca nu e pentru prima oara Romania la turneul final european.N-avea nici o sansa. Cei ce nu cunosc acest sport isi dau cu presupsul. Da Muntenegru a facut parte din Jugoslavia care era mereu printre primele trei patru echipe din lume.Acolo se mananca basketul pe paine. Prestatia Romaniei a fost una laudabila ,si-au jucat sansa ,bravo lor!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează