SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

GALERIE FOTO Globetrotteri 3x3: Drum de 800 de kilometri cu mașina pentru baschet

Articol de GSP - Publicat luni, 30 mai 2016 10:22

Iașiul a fost, pentru un week-end, capitala baschetului 3x3, și nu numai pentru România. Fie că au venit de la 800 de kilometri depărtare sau doar de la 80, peste 50 de echipe s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru a juca baschet 3la3 la primul turneu din circuitul național de Challenger Tour.

A fost o sărbătoare a baschetului în aer liber, pe jumătate de teren, o disciplină din ce în ce mai populară, care se luptă cu șanse reale pentru a fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția Tokyo 2020.

Competiția marca Sport Arena Streetball a avut toate ingredientele necesare pentru spectacol. Concursuri de slam-dunk și îndemânare, demonstrații de street dance, majorete și multe meciuri spectaculoase. Grațian Pintea, deși la doar 1,75 metri înălțime, a uimit asistența prin detenta sa impresionantă și a câștigat concursul de slam-dunk, învingându-l în finală pe Andrei Gheorghe.

Cele mai tari dueluri s-au dat la categoria Open Masculin, acolo unde echipa câștigătoare urma să fie răsplătită cu un cec în valoare de 5000 de lei. În finală, Știința București a învins, cu scorul de 21-14, echipa bulgară USK Blagoevgrad, care eliminase în finală marea favorită, Școala Veche.

Bulgarii au călătorit peste 800 de kilometri pentru a juca la acest turneu, însă s-au bucurat de fiecare moment. "Ne place să călătorim, iar în România venim mereu cu mare drag. În Bulgaria nu avem turnee atât de bine organizate, totul este excelent aici", sunt vorbele lui Ivan Mirchev, căpitanul celor de la Blagoevgrad.

Nu doar jucătorii profesioniști au participat la turneu. Echipa Happy Girls a avut în componență mai multe profesoare de la o școală din Suceava, care au venit în Iași special pentru acest turneu. "Ne place baschetul și vrem să dăm un exemplu celor mai tineri, elevilor noștri, vrem să promovăm mișcarea în aer liber", și-au justificat ele prezența la turneu.

Majoretele de la Dracula's Girls, vicecampioane europene, au încântat asistența iar trupa Qasar Dance a smuls ropote de aplauze cu o evoluție entuziasmantă. Alături de eveniment a fost și cunoscutul artist ieșean Iulian Canaf, ambasador al turneului, care a fost premiat de către Pegas cu o bicicletă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează