SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

GALERIE FOTO România a devenit vicecampioană europeană universitară la baschet 3x3

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iulie 2015 14:17

După titlul european cucerit la seniori în toamna anului trecut, baschetul 3x3 aduce o nouă performanță pentru România. Sportivele universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene Universitare de baschet 3x3 care au avut loc la Kragujevac, în Serbia, la finalul săptămânii trecute.

Echipa formată din Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica și Dora Ardelean a reușit un parcurs de excepție, eliminând în sferturile de finala formația gazdă, Universitatea din Kragujevac, în timp ce în semifinale a trecut cu 14-10 de Universitatea Federală Siberiană din Rusia.

În ultimul act al competiției slovencele de la Universitatea din Ljubljana s-au dovedit mult prea puternice și s-au impus cu 14-9 în fața formației pregătite de profesorul Sorin Simon. În competiția masculină, reprezetanta țării noastre, Universitatea din Pitești, a încheiat pe locul 9.Echipele românești au obținut calificarea pentru competiția din Kragujevac după ce au câștigat Campionatul Național Universitar de Baschet 3x3 organizat Sport Arena Streetball.

Sezonul intern din baschetul 3x3 se apropie de final, weekend-ul acesta urmând să se dispute in Universitatea Politehnica din București ultimele două turnee Sport Arena Streetball, în urma cărora se va desemna echipa ce se va califica în FIBA 3x3 World Tour 2015, la Mastersul de la Lausanne.

Înscrierile pentru Turneul 4, care se va juca în zilele de 31 iulie și 1 august încep astăzi, pe www.3la3.ro. Cele mai bune echipe sunt deja calificate la Turneul Master, care se va juca duminică 2 august. Tot în luna august, în zilele de 15 și 16, va avea loc a patra ediție a turneului international Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, unul dintre cele mai puternice turnee FIBA 3x3 din Europa.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează