SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

GALERIE FOTO Sârbii la putere » Olymp Belgrad a câștigat finala 3x3 Tour

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2016 15:46

Olymp Belgrade a devenit campioana primei ediții a circuitului de baschet 3x3 Tour, care s-a încheiat duminică seara în AFI Palace Cotroceni, după cinci turnee desfășurate de-a lungul verii.

După succesele repurtate la Jocurile Olimpice de la Rio, sârbii au dovedit încă o dată că știu să domine în jocurile de echipă și au învins în finală echipa Tricolorii București, alcătuită din componenți ai naționalei de baschet 3x3 a României, scor final 21-12.

După trei zile de meciuri, care au animat zona patinoarului din AFI Palace Cotroceni, sârbii au obținut biletele pentru FIBA 3x3 World Tour, urmând să participe la Turneul Master de la Debrecen, au încasat un cec în valoare de 4000 de lei și au primit ceasurile de campion Casio G-Shock, din colecția premium, în valoare de 4600 de lei fiecare.

Eșecul Tricolorilor în finală vine cu o săptămână înainte de Campionatul European de Baschet 3x3, care va fi găzduit tot de AFI Palace Cotroceni, în perioada 2-4 septembrie 2016. La feminin, în schimb, naționala s-a impus fără probleme în finală, adjudecându-și titlul de campioană.

Toți câștigătorii, de la toate categoriile de vârstă au primit tricourile de campion pentru ediția 2016 a circuitului 3x3 Superbet Tour. Premierea a fost oficiată de Ștefan Săndulache, directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Și vedetele au jucat baschet în AFI Palace Cotroceni. Ruby a fost inițiată în tainele aruncărilor la coș de către Angel Santana, campionul European la baschet 3x3 și a fost premiată de Pegas, partenerul evenimentului, cu o bicicletă. Cunoscuta cântăreață a primit și tricoul oficial al competiției. Alături de eveniment a fost și Liana Stanciu, cea mai cunoscută voce din radioul românesc, care a fost de asemenea premiată de Pegas.

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează