SPORTURI  »  BASCHET  »  DRAMĂ ÎN SPORT

Gazeta reconstituie coşmarul lui Hardy, început duminică dimineaţa într-un club

Poză făcută în clubul Emotione în seara în care Hardy a fost bătut
Poză făcută în clubul Emotione în seara în care Hardy a fost bătut

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 22:25

Evenimentele duc cu gîndul la cazul Marian Cozma, dar şi la filmul "Moartea domnului Lăzărescu": sportivul a fost lovit fără să provoace, colegii s-au temut să anunţe poliţia, medicii din Giurgiu l-au crezut beat şi nu l-au investigat, neavînd tomograf. În final, moartea baschetbalistului e acoperită de apropiaţi cu o tăcere asurzitoare


ora 01:00
6 baschetbalişti de la CSŞ intră în clubul Emotione. Chauncey Hardy însoţit de trei români, un sîrb şi un conaţional vin să sărbătorească victoria din meciul cu Dinamo. În clubul deschis doar sîmbăta sînt aproape o sută de oameni, iar sportivii sînt de-ai casei. Cei 6 stau la aceeaşi masă.

ora 03:30
Hardy se apropie de o tînără care dansează lîngă masa ocupată de Tănăsoaia şi prietenii lui. Unul dintre aceştia, beat, se enervează cînd sportivul îi pune pe cap fetei şapca pe care o purta. Hardy nu ştie limba română şi gesticulează explicînd asta. Tănăsoaia coboară de pe masa pe care dansa. Îl loveşte cu pumnul pe Hardy, în bărbie. Americanul se prăbuşeşte cu capul de pardoseala din beton.
ora 03:45
Clienţii, panicaţi, părăsesc clubul. La fel procedează şi Tănăsoaia, împreună cu prietenii. Colegii lui Hardy, care mărturisesc în declaraţii că nu au văzut incidentul, îl zăresc pe baschetbalist prăbuşit. Nici unul nu anunţă poliţia sau ambulanţa, aceasta fiind chemată de paza clubului. Cînd soseşte echipajul, paznicii se tem să comunice adevărul şi spun doar: "E beat mort!".

ora 04:25
Hardy soseşte, fără nici unul din colegii cu care fusese în club, la spitalul din Giurgiu. În fişa medicilor, sportivul apare ca fiind "comatos", "cu mărci traumatice faciale", "cu hematom" şi semne clare ale unei lovituri la buză. Din anamneză, "există suspiciunea de consum de alcool". Hardy e monitorizat pînă la 07:45, spitalul din Giurgiu neavînd un tomograf pentru investigaţii aprofundate.

ora 07:45
La opt fără un sfert dimineaţa, după patru ore de cînd îşi pierduse cunoştinţa, medicii descoperă la sportiv "semne neurologice de focar" şi decid transferul la spitalul bucureştean "Bagdasar Arseni". Managerul echipei CSŞ Giurgiu, Smărăndiţa Iliescu, spune că la ora 7 a fost la spitalul giurgiuvean şi a cerut transferul lui, cîtă vreme abia aflase de la baschetbalişti ce se petrecuse. Totodată, afirmă că a contactat Poliţia Giurgiu, dar fără rezultat.

ora 10:00
Hardy ajunge la Bucureşti, medicii îl diagnostichează: "traumatism cranio-cerebral mediu şi un hematom parietal drept".

ora 20:00
Medicii de la "Bagdasar-Arseni" încearcă să îl opereze pe baschetbalist, dar acesta suferă două infarcturi în doar o oră şi jumătate, primul în timpul anesteziei. Chauncey Hardy moare, la 23 de ani.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
adrian_hora
adrian_hora  •  12 Octombrie 2011, 11:20
Postat de spivak pe 11 Octombrie 2011, 10:58

Voi chiar credeaţi că la spitalul din... Giurgiu poate fi tratat sau măcar diagnosticat corect un pacient aflat într-o asemenea stare? Acolo e cunoscută doar aspirina. Încă n-aţi aflat că Preşedintele şi Primul Ministru se cară în Occident atunci când au probleme de sănătate?

toti romanii care au bani se trateaza in occident

snoopmind
snoopmind  •  11 Octombrie 2011, 20:08

asta o sa patim cu totii in spitale in continuare, si astia inca mai taie din bugete, in loc sa fie prima institutie din stata care sa fie finantata si monitorizata

snoopmind
snoopmind  •  11 Octombrie 2011, 20:06

colegii pu l ii mele, dupa razboi multi viteji se aduna, daca eram in tara ma urcam in masina ma duceam la giurgiu si ii scuipam pe toti colegii lui ca asa merita, bine ca se duc sa aprinda lumanari acuma

Vezi toate comentariile (10)
Comentează