SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONAT

Hegemonia celor de la Sepsi continuă » O singură înfrângere în cele 31 de partide disputate în acest sezon!

Jucătoarele de la Sepsi sărbătorind cu medaliile de campioane Foto Miska Brigitta
Jucătoarele de la Sepsi sărbătorind cu medaliile de campioane Foto Miska Brigitta

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2021 16:15 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 21:58

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe continuă să domine baschetul feminin românesc. Tocmai și-a trecut în cont titlul său cu numărul cinci, învingând-o în finală pe rivala CS Municipal Satu Mare, 3-1 la general

După ce avea un avantaj de 2-0 în urma partidelor de pe teren propriu (69-68 și 73-50), trupa bosniacului Zoran Mikes a pierdut în primul duel de la Satu Mare (75-54), având parte de prima înfrângere a sezonului. În meciul patru, sătmărencele lui Maikel López conduceau la pauză (35-32), însă tricourile alb-verzi au gestionat bine următoarele două sferturi și au câștigat cu 65-56 și au tranșat soarta titlului. 

Sepsi-SIC a ajuns la cinci trofee în Liga Națională de Baschet Feminin, după cele din 2016, 2017, 2018 și 2019. În urmă cu un an se afla pe primul loc la finalul sezonului regulat, însă din cauza faptului că playoff-ul nu s-a mai disputat, Federația Română de Baschet a decis să nu acorde medaliile.

Foarte aproape de visul victoriilor "pe linie" în campionat

În acest sezon, covăsnencele au câștigat 30 din cele 31 de partide disputate în campionat. Singura înfrângere a fost cea de luni, de la Satu Mare, care a făcut ca visul nedeclarat al victoriilor "pe linie" în LNBF să nu mai poată fi îndeplinit. Totuși, Sepsi a reușit premiera de a încheia sezonul regulat fără înfrângere (22 din 22), iar în februarie a luat și a șasea Cupă a României, după cele din 2015, 2016, 2018, 2019 și 2020.

Hegemonia celor de la Sepsi continuă » O singură înfrângere în cele 31 de partide disputate în acest sezon!
Annemarie Godri-Părău în acțiune în ultimul meci al finalei contra celor de la Satu Mare Foto Miska Brigitta

Annemarie Godri-Părău, Andra Mandache, Nikolett Orban, Renata Kovacs, Ștefania Cătinean, Ioana Ghizilă, Kincso Kelemen, Marie Ruzickova (Slovacia), Rebekah Gardner (SUA), Pinelopi Pavlopoulou (Grecia), Jovana Pasic (Muntenegru), Rebecca Tobbin (SUA) sunt jucătoarele pe care bosniacul Zoran Mikes a contat în acest sezon.

„Cupa și campionatul sunt lucruri firești!"

„În primul rând, e o mare bucurie. Dar, fără să fim lipsiți de modestie, cred că trofeele pe plan intern sunt ceva firesc. De aproape un deceniu, de când am pornit la drum, am consolidat sănătos această structură. 

De la infrastructură la servicii medicale și tot ceea ce presupune activitatea clubului. Spre exemplu, pe Ruzickova am fost nevoiți să o operăm de două ori într-o lună. La Sfântu Gheorghe, pentru comunitate sportul înseamnă mult, iar Primăria și Consiliul Județean au asigurat stabilitatea de care este nevoie. Foarte important, nu vorbim de a avea un buget mare, ci de un buget corect și bine gestionat. Rezultatele sunt lucruri firești, în acest context", a punctat președintele lui Sepsi, Ambrus Joszef.

Foarte important, nu vorbim de a avea un buget mare, ci de un buget corect și bine gestionat. Rezultatele sunt lucruri firești, în acest context", a punctat președintele lui Sepsi, Ambrus Joszef.

Dor de fani

„Cel mai mare regret este că nu am putut avea fanii aproape. Când ai 50 de spectatori, poate nu le simți lipsa, dar când eșt obișnuit cu 2.800 de oameni alături, nu are cum să nu îți fie dor de ei. Sunt convins însă că din toamnă îi vom avea din nou lângă noi. Într-o formă sau alta, se fac pași spre revenirea spectatorilor în tribune, pentru că așa este normal", a mai spus Ambrus.

Hegemonia celor de la Sepsi continuă » O singură înfrângere în cele 31 de partide disputate în acest sezon!
Baschetbalistele și oficialii de la Sepsi, arătând cifra 5, câte titluri naționale au adunat Foto Miska Brigitta

Cel mai bun parcurs european

Sepsi a reușit în această primăvară și cea mai bună performanță europeană a sa, de la înființare (2012), ajungând până în sferturile de finală ale Eurocup Women, a doua competiție continentală în baschetul feminin. Părău&Co au început sezonul în preliminariile Euroligii, competiția-regină, fiind eliminate, în octombrie, de trupa spaniolă Spar Girona. 

Au continuat, în ianuarie, cu o grupă de Eurocupă pe care au găzduit-o la Sfântu Gheorghe, într-un format atipic, de pandemie. Au întâlnit Basket Namur Capitale (Belgia), Lille Metropole (Franța) și Cadi le Seu (Spania), terminând pe primul loc și calificându-se pentru play-off. În martie, federația internațională a organizat nu mai puțin de jumătate dintre meciurile optimilor și sferturilor de finală la Sepsi Arena. 

Multipla campioană a României a trecut de trupa spaniolă Lointek Gernika Bizkaia, însă a fost învinsă în "sferturi" de italiencele de la Reyer Venezia, care apoi aveau să ajungă în finală, unde au pierdut cu Valencia.

Vor grupele Euroligii

Oficialii de la Sepsi au analizat finala, dar sunt cu gândul la viitor. „Nu pot să spun că nu am avut ceva emoții la acea înfrângere, dar am fost conștienți că Satu Mare, cu o bancă scurtă, nu ne poate bate în trei meciuri. Mai mult, în meciul patru am văzut că fetele arată bine și am fost siguri de victorie.

Ne gândim deja la viitor. După «hub-urile» de Eurocup organizate la Sfântu Gheorghe și pentru că am ajuns în primele 8 echipe în această competiție, am fost invitați la o conferință FIBA pentru organizarea următorului sezon de Euroligă. Asta arată că suntem luați în calcul și, probabil, vom fi măcar în preliminarii. 

Noi ne-am dori chiar să intrăm în grupe, dar va depinde mult de cum vor arăta lucrurile la toamnă, cum va evolua situația pandemiei, cum va fi organizată competiția. Oricum, niciodată nu ne-am propus să sărim prea mult etapele, pentru că așa poți cădea mult mai rău, dar ne dorim să continuăm să facem pași mici înainte", a declarat și directorul executiv Rusz Istvan.

Citește și alte știri din sporturi

VIDEO Surpriză de proporții la WTA Roma » Cea mai în formă jucătoare din circuit, eliminată de senzația tenisului american! Nu o mai poate depăși pe Halep în clasament

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
3157398414285898
Takacs Istvan  •  13 Mai 2021, 17:48

"Sătmărencele lui Maikel López conduceau la pauză (32-32)". Astia sunt ziaristi de livada ? Sau doar preaslavitori al Dedului ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează