SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT / SPORT ARENA STREETBALL 2010

Începe spectacolul adevărat la Sport Arena Streetball

Articol de - Publicat marti, 25 mai 2010 00:00

Astăzi a avut loc prima întîlnire în vederea startului celei de-a şasea ediţii a celei mai puternice competiţii de baschet 3 la 3 din România - Campionatul Sport Arena Streetball, care va debuta în week-endul 28-30 mai pe terenurile Universităţii Politehnice din Bucureşti.

Pe unele dintre cele mai moderne terenuri de baschet în aer liber din România timp de 5 luni se vor juca sute de meciuri de baschet. La primul turneu vor participa peste1.000 de participanţi, iar premiile vor fi pe măsură. Turneele din acest an vor avea loc în iunie (11-13), iulie (23-25), august (27-29) şi septembrie (24-26).

Fostul antrenor al lotului de gimnastică al României, dar şi fostul Secretar de Star la Ministerul Tineretului şi Sportului, Octavian Belu a precizat că este un lucru extraordinar organizarea unor astfel de evenimente dedicate tineretului.

"Este extraordinar că există astfel de persoane care se implică să organizeze de şase ani acest turneu. Ceea ce se realizează la Bucureşti de şase ani trebuie să fie un proiect pentru toată lumea din ţară. Acest turneu se adresează celor care iubesc baschetul, celor care îşi dorească să facă sport în orice moment al zilei. Ecoul acestui turneu a trecut şi de graniţele ţării după ce în fiecare ediţie au venit sportivi din Franţa, Statele Unite ale Americii sau alte ţării în care baschetul e la putere. Trebuie să pornim o campanie puternică în urma căreia să găsim sportivi mulţi, iar baschetul trebuie să ne reprezinte", a declarat Belu.

La lansarea oficială a noului turneu Sport Arena Streetball a fost prezentă şi preşedinte Federaţiei Române de baschet, Carmen Tocală care crede că continuitatea acestui eveniment reprezintă cheia succesului.

"Este foarte important că avem o constanţă la acest turneu şi o continuitate. Streetball-ul este fără îndoială un loc unde nu există nici un fel de limite. Trebuie spus că cei care vor juca baschet timp de 5 luni de zile pe terenurile din Politehnică vor beneficia de cea mai bună suprafaţă de joc, recunoscută de FIBA ca fiind cea mai bună din Europa! Din punctul meu de vedere este cel mai performant sport din România pentru că sîntem federaţia cu cei mai mulţi practicanţi", a spus Tocală.

Meciurile, de pe toate terenurile, vor fi transmise live pe siteul 3la3.ro. Gazeta Sporturilor vă aşteaptă cu mic, cu mare la turneu să vedem ce aţi mai învăţat. La Sport Arena Streetball puteţi sfida gravitaţia. Have a nice fly!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  25 Mai 2010, 16:59

cu mentiunea ca a"a nice fly(fly = a zbura, verb si musca substantiv)" poate fi eventual pe placul broastelor salut aparitia unui articol care popularizeaza miscarea streetball in loc de grobianismul din fotbal. Have a nice flight, see you there.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează