SPORTURI  »  BASCHET  »  PRELIMINARII CM 2019

Interviu cu eroul victoriei din Croația: "Secretul nostru este disciplina"

FOTO: Fiba
FOTO: Fiba

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2018 18:53

Emanuel Cățe, unul dintre principalii marcatori ai României în meciul cu Croația, 58-56 în deplasare, spune că Eurobasket le-a servit tricolorilor ca experiență prețioasă.

Vineri seara, echipa națională a României a confirmat renașterea din ultima vreme, învingând Croația într-o partidă din preliminariile Campionatelor Mondiale din 2019. Croații au o medalie de bronz la Mondiale și un argint olimpic și deși vineri seară nu au beneficiat de serviciile unor vedete importante, ca Dario Sarici sau Bojan Bogdanovici, românii tot porneau ca victime sigure.

De altfel, erau conduși la pauză cu 12 puncte. Cu două minute și jumătate înainte de final, România avea 8 puncte în plus, iar în ultimele secunde tensionate păstrase doar două puncte avantaj.

Cei mai buni jucători ai României au fost Nandor Kuti, 16 puncte și 4 recuperări, și Emanuel Cățe, 13 puncte şi 14 recuperări. Campania de calificare continuă mâine seară, de la ora 19:00, la Cluj Napoca, unde naționala va întâlni Italia, echipă în fața căreia a pierdut în tur la 5 puncte.

Încredere multă

Emanuel Cățe, 20 ani și 2,06 metri înălțime, jucător care evoluează în liga secundă spaniolă, la CB Prat, spune că meciul cu Croația a fost unul special.

"Încerc să mă mobilizez la fiecare meci așa cum trebuie și așa fac și colegii mei. Cred că experiența EuroBasket 2017 ne-a folosit tuturor și, pornind de acolo, am construit o echipă destul de bună. Tot ce-mi doresc este ca spectatorii să umple, luni seara, Sala Polivalentă din Cluj, pentru că susținerea lor este foarte prețioasă pentru noi", a spus Cățe.

Tânărul spune că sezonul bun pe care-l are la CB Prat, precum și cei doi ani petrecuți în prima ligă iberică îl ajută foarte mult. "Antrenorul de la club are încredere în mine și încerc să aplic ce-mi spune el. Iar antrenorul echipei naționale, Zare Markovski, ne-a imprimat o disciplină pe care o urmăm cât putem la fiecare meci", a mai spus baschetbalistul. El a mai adăugat că marele absent al partidei, Vlad Moldoveanu, accidentat, l-a felicitat după terminarea meciului. 

CLASAMENT GRUPA D

1. Italia 3 0 235-196 6
2. România 2 1 203-199 5
3. Olanda 1 2 198-216 4
4. Croația 0 3 181-206 3
* primele trei echipe se califică în faza a doua a calificărilor

Cum se pot califica tricolorii la Mondiale?

Primele trei echipe clasate obțin accesul în faza a doua a calificărilor. Cele 24 de echipe vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, urmând ca primele trei din fiecare serie să se califice la turneul final din China. România nu a ajuns niciodată la un turneu final al Campionatelor Mondiale, care se joacă din 1950.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează