SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

King LeBron, fabulos! Cleveland Cavaliers au câştigat finala NBA cu 4-3 la general

Finala din acest an a fost opera lui LeBron James, aici înălţându-se în faţa adversarului său Andre Iguodala
Finala din acest an a fost opera lui LeBron James, aici înălţându-se în faţa adversarului său Andre Iguodala

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2016 00:00

Cleveland Cavaliers au câştigat finala cu 4-3 la general, după ce fuseseră conduşi cu 3-1. Este prima echipă din istorie care reuşeşte aşa ceva.

52 de ani a aşteptat oraşul Cleveland un titlu important, la oricare dintre sporturi, de la câştigarea NFL în 1964. Părea Ţinutul Nimănui, până la readucerea acasă, acum doi ani, a fiului risipitor LeBron James, cunoscut, de asemenea, şi drept cel mai mare baschetbalist al timpurilor sale, care a contribuit decisiv la cucerirea primului titlu NBA pentru Cavs.

Pentru el, acesta este cel de-al treilea trofeu, după cele adjudecate în 2012 şi 2013 alături de fosta sa echipă, Miami Heat. De asemenea, James, 31 de ani, a fost desemnat MVP al acestei finale, tot pentru a treia oară în carieră.

Curry, doar 14 puncte

Cel de-al şaptelea meci, jucat în Oakland, California, pe terenul celor de la Golden State Warriors, s-a încheiat cu 93-89 în favoarea oaspeţilor din Est. James a fost în teren la ultimele 6 finale ale celui mai puternic campionat din lume.

"Mi-am păstrat calmul. M-am concentrat. Am fost echilibrat", a spus James. Pentru Cavaliers, nu tot sezonul a fost lapte şi miere. În ianuarie, Tyronn Lue l-a înlocuit, ca antrenor, pe David Blatt, după ce acesta din urmă a fost concediat.

Golden State Warriors câştigaseră ambele meciuri din sezonul regulat cu Cavaliers. Omul principal al Războinicilor, Stephen Curry, a înscris doar 14 puncte în meciul 7, lucru pe care şi l-a reproşat la final. Draymond Green i-a ţinut piept cu adevărat cu James, cu 32 de puncte marcate duminică seară.

Cifrele lui LeBron James în cel de-al 7-lea meci al finalei

  • 27 de puncte
  • 11 pase decisive
  • 11 recuperări

"Mă-ntorc acasă exact aşa cum am promis. De-abia aştept să mă dau jos din avion, să ridic trofeul deasupra capului şi să mă-ntâlnesc cu suporterii"
LeBron James, Cleveland Cavaliers

"N-am făcut destul ca să-mi ajut echipa. Chestia asta o să mă obsedeze o vreme"
Stephen Curry, Golden State Warriors

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 4-3 (scor general)

Meciul 1 GSW-CC 104-89
Meciul 2 GSW-CC 110-77
Meciul 3 CC-GSW 120-90
Meciul 4 CC-GSW 97-108
Meciul 5 GSW-CC 97-112
Meciul 6 CC-GSW 115-101
Meciul 7 GSW-CC 89-93

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează