SPORTURI  »  BASCHET  »  DOUĂ SUTE DE OAMENI AU VENIT ASEARĂ CU LUMÎNĂRI APRINSE ÎN SALA DE BASCHET A CSŞ GIURGIU

Lacrimi, furie şi tăcere la Giurgiu

Giurgiuvenii i-au adus un ultim omagiu lui Chauncey Hardy
Giurgiuvenii i-au adus un ultim omagiu lui Chauncey Hardy

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 22:56

Îmbrăcaţi în tricouri pe care scria "One more angel in heaven", suporteri giurgiuveni de toate vîrstele au păstrat un moment de reculegere pentru Chauncey Hardy


Drumul din Bucureşti spre Giurgiu e ceţos în octombrie. Mai ales noaptea, cu cît te apropii mai mult de Dunăre. Aseară, pîlcuri de lumini ieşeau din oraşul port, oprindu-se unde începe cîmpul: moartea baschetbalistului american i-a cutremurat.

În sala în care sportivii giurgiuveni joacă meciurile de acasă, tricoul lui Chauncey Hardy stă aşezat între drapelul "tricolor" şi stema oraşului. Zeci de copii, juniorii lui CSŞ, bătrîni înlăcrimaţi, primarul Iliescu şi soţia lui, managerul echipei de baschet. Tăcere. La fel de dureroasă precum cea afişată de oamenii legaţi de incidentul tragic. Doar că, de data aceasta, lumina explică totul: candele care ard printre mingi de baschet.

Oamenii aşează flori la intrare, după ce în timpul zilei au ridicat un mic altar în faţa clubului unde Hardy s-a prăbuşit. Revolta din privirile lor e chiar mai adîncă decît durerea. Repetînd stăruitor că vor să fie anonimi, cîţiva îndrăznesc: "Nu putem să vorbim, de furie! Cum să vină poliţia abia la 12 ore după ce copilul ăsta a fost băgat în comă? Cum să îl ţină pe perfuzii, ca şi cum ar fi fost un beţiv? E sinistru, e izbitor!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
liviu2408
liviu2408  •  11 Octombrie 2011, 20:35

suntem praf si pulbere

ticutroya
ticutroya  •  11 Octombrie 2011, 14:04

Doctorii la spital nu l-au ingrijit , pentru-ca n-a venit nimeni sa cotizeze pentru el .

cohenn
cohenn  •  11 Octombrie 2011, 10:22

PS: Antonescu de traia...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează