SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Transferul istoric care putea zdruncina baschetul mondial » LeBron James, ofertat de cel mai mare rival pentru un nou titlu în NBA!

LeBron James (stânga) și Stephen Curry (dreapta)
LeBron James (stânga) și Stephen Curry (dreapta)

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 18:19 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 20:34

Golden State Warriors a încercat să facă un transfer fabulos înainte ca perioada de trade-uri să se închidă. LeBron James, 39 de ani, starul lui Los Angeles Lakers, a fost ofertat pentru a fi coleg cu cel mai mare rival al său, Stephen Curry, 35 de ani.

Această lovitură de imagine a fost încercată săptămâna trecută, la finalul perioadei de transferuri din baschet, conform ESPN. Speculațiile au început din momentul în care LeBron James a postat o fotografie pe rețelele de socializare cu o clepsidră, cu puțin timp înainte de terminarea perioadei de transferuri.

Un antrenor de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani » Reacția clubului: „Colaborăm cu anchetatorii și am luat o serie de acțiuni concrete”
ACUZAȚIE
Un antrenor de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani » Reacția clubului: „Colaborăm cu anchetatorii și am luat o serie de acțiuni concrete”

Golden State Warriors a încercat să-l aducă pe LeBron James lângă Steph Curry

Draymond Green (33 de ani), baschetbalistul lui Golden State Warriors, l-a încurajat pe Joe Lacob, proprietarul celor de la Golden State Warriors, să-i contacteze pe cei de la Lakers pentru un posibil transfer al lui LeBron. Jeanie Buss, conducătorul lui Lakers, respins ideea plecării lui LeBron la Warriors.

Los Angeles Lakers nici nu a vrut să audă de un asemenea transfer și a respins din start o posibilă plecare a starului său. LeBron James, ajuns la 39 de ani, își dorește în continuare să evolueze pentru Lakers.

Buss i-a sugerat lui Lacob să ia legătură cu agentul lui LeBron. În cele din urmă, discuțiile nu au avansat, iar starul va continua la Lakers. LeBron nu va duce lipsă de oferte în continuare. Chiar dacă va rămâne la Lakers, el va fi curtat de echipele puternice în extrasezon.

Golden State Warriors sau Philadelphia sunt câteva dintre echipele ce vor încerca să-l transfere pe legendarul baschetbalist. 

Lakers și Warriors ocupă locul 9, respectiv locul 10, în clasamentul Conferinței de Vest.

LeBron a evoluat împotriva celor de la Golden State Warriors în patru finale finale NBA consecutive. Deși James are aproape 40 de ani șj nu mai este la apogeul carierei, este în continuare un jucător reprezentativ pentru Los Angeles Lakers. El a fost prezent în NBA All-Star Game de 20 de ori în acest sezon și are o medie de 24,8 puncte pe meci.

VIDEO. Helmuth Duckadam, prezent la Ateneul Român pentru Gala Sportului Românesc

Citește și alte știri din baschet:

Toți ochii la Londra » Ziua în care U-BT Cluj-Napoca își va afla adversara din sferturile EuroCup
EUROCUP
Toți ochii la Londra » Ziua în care U-BT Cluj-Napoca își va afla adversara din sferturile EuroCup
Marele Dejan Milojevic a fost înmormântat astăzi » Steve Kerr s-a învoit pentru a ajunge la Belgrad
Tragedie
Marele Dejan Milojevic a fost înmormântat astăzi » Steve Kerr s-a învoit pentru a ajunge la Belgrad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
danciuad
danciuad  •  15 Februarie 2024, 07:50

În fapt, în situații de-astea te uiți să vezi pe cine ajută scurgerile astea de info în presă și așa înțelegi ce jocuri se fac. Iar Jeannie a făcut o mișcare strategică îndemnând pe Lacob să-l întrebe pe agentul lui Bron: a verificat intențiile acestuia, în contextul în care Bron folosea mesaje subtile ce sugerau o potențială plecare (la Knicks) pentru a pune presiune pe strategia de transferuri de la Lakers. LeBron pune presiune pentru a primi cea mai bună echipă posibilă, care să maximizeze șansele de a lupta pentru titlu, dar nu pleacă de la Lakers pentru că e acolo pentru baschet dar mai ales pentru a-și dezvolta afacerile; pentru că mai are copii la școală acolo și pentru că, în istoria Los Angeles Lakers ești micuț dacă ai un singur titlu NBA, deci provocarea lui nu e să mai câștige ceva, ci să mai câștige ceva cu Lakers pentru a deveni relevant acolo. Apoi, ținând cont de complexitatea condițiilor ce trebuiesc îndeplinite pentru transferuri în NBA, e foarte dificil pentru majoritatea echipelor să-l ia, iar acest transfer era foarte greu de făcut într-o zi și jumătate, deci Lacob e mai puțin probabil să fi căutat cu adevărat să-l transfere acum și mai probabil să-i fi făcut o propunere subtilă pentru la vară, când va putea veni ca agent liber. Faptul că niciodată nu a fost transferat, ci s-a transferat singur, doar ca agent liber, face parte din legenda lui. Bron nu-și strică legenda acum, pe final de carieră ...

danciuad
danciuad  •  15 Februarie 2024, 07:29

E fascinant să apare pe Gazeta fotbalului și can-can-ului articole despre baschet și tenis. Le aștept mereu curios să vedem ce gogomănii mai scrieți despre niște sporturi pentru care nu faceți efortul să și înțelegeți despre ce scrieți. De data asta ... bombă! Lebron ”a fost prezent în NBA All-Star Game de 20 de ori în acest sezon”. Cum?!! Cee?!! Nici nu s-a jucat All Star Game anul ăsta și el deja a jucat de 20 de ori în el??! :))) Sunteți tare meseriași ... Degeaba se plângeau Tolo și ceilalți că nu aveți abonați. E logic să nu aveți, pentru că vindeți marfă proastă pentru publicul de oameni needucați, consumatori doar de scandaluri și fuolbal. Mai face autorul articolului o contradicție zdravănă: Jeannie Buss, în același timp, ”nu a vrut să audă de un asemenea transfer și a respins din start” dar ”i-a sugerat lui Lacob să ia legătură cu agentul lui LeBron. În cele din urmă, discuțiile nu au avansat”. Ne hotărâm?? ... sau dăm cu banul?

CetrescuPornel
CetrescuPornel  •  14 Februarie 2024, 21:34

LeBron nu pleaca nicaieri pana la vara. El asteapta draftul din vara, pentru a vedea unde va ajunge "printul" Bronny, dupa care va incerca sa ajunga la acea echipa, pentru a-si indeplini dorinta de a evolua alaturi de fiul sau. El si-a anuntat disponibilitatea de a juca chiar si gratis.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close