SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

U-BT Cluj-Napoca a suferit primul eșec în grupa de Eurocup! Campioana României, aproape de încă o revenire de poveste

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 22:49 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 23:26

U-BT Cluj-Napoca a suferit primul eșec în grupa de Eurocup, 88-92, pe terenul francezilor de la JL Bourg.

U-BT Cluj-Napoca începuse perfect grupa de Eurocup, victorii cu Turk Telekom și Slask Wroclaw. „Studenții” au avut marți un test mai complicat, în Franța, cu JL Bourg, altă echipă cu triumfuri pe linie.

U-BT Cluj-Napoca, eșec cu Bourg în Eurocup

Campionii României s-au apărat prost în primul sfert. Francezii au înscris la foc automat, 31 de puncte, și au luat un avans liniștitor. Cu un procentaj al aruncărilor de 3 puncte reușite de peste 50%, gazdele au continuat galopul de sănătate. Au condus inclusiv cu 19 puncte în prima parte.

Mihai Silvășan a făcut reglajele necesare după pauză. U-BT a câștigat sfertul 3 cu 18-11, iar în secvențele finale a izbutit să se apropie la două lungimi. Artizanul revenirii a fost americanul D.J. Seeley, autor a 21 de puncte. Baschetbalistul în vârstă de 33 de ani avusese o prestație magistrală și runda trecută, 24 de puncte în victoria cu Slask.

În Franța n-au mai fost suficiente aruncările lui Seeley de la mare distanță. Clujenii au cedat, scor 88-92, dar rămân pe loc de calificare. Punctele lui U-BT Cluj au fost aduse de: Seeley (22), J. Eddie (12), Cățe (11), Mokoka (11), B. Jones (9), Stipanovic (9), Guzman (8), N. Patrick (6).

Runda viitoare, miercuri, 25 octombrie, primesc vizita muntenegrenilor de la Buducnost.

Din grupa B mai fac parte: Gran Canaria (Spania), Ulm (Germania), Buducnost (Muntenegru), Lietkabelis (Lituania), Turk Telekom (Turcia), Trento (Italia), Aris Salonic (Grecia), Bourg (Franța) și Slask (Polonia).

Primele două clasate merg direct în sferturi. Următoarele 4 se califică în optimile de finală.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

„Cel mai scump individ din lume!” » Cât cere Patrick Mouratoglou pentru o oră de antrenament privat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează