SPORTURI  »  BASCHET  »  REACȚIE

Michael Jordan, reacție după decesul lui George Floyd, care a revoltat SUA: „Vocile noastre unite trebuie să pună presiune pe lideri pentru a schimba legile”

Michael Jordan // FOTO: Guliver/GettyImages
Michael Jordan // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 09:09

Legendarul baschetbalist Michael Jordan (57 de ani) a emis un comunicat după moartea lui George Floyd, care a scandalizat SUA și a dat naștere unor proteste masive.

  • CONTEXT: George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. 
  • Lumea sportului nu a rămas impasibilă. Starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”, mesajul a ajuns și în Europa.

Fostul campion din NBA, Michael Jordan, s-a arătat afectat de moartea lui George Floyd, a transmis un mesaj familiei acestuia și a vorbit despre protestele violente din SUA și din întreaga lume, spunând că este nevoie muncă pentru a stopa nedreptățile.

„Sunt foarte trist, îndurerat și nervos. Văd și simt durerea, frustrarea și nervii tuturor. Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței față de persoanele de culoare din țara noastră. E de ajuns!

Nu am răspunsurile, dar vocile noastră arată putere și că nu putem fi divizați de alții. Trebuie să ne ascultăm între noi, să arătăm compasiune și empatie și niciodată să nu ignorăm brutalitatea fără sens. Trebuie continuăm să ne expirăm liniștiți contra nedreptăților și să cerem găsirea responsabililor. Vocile noastre unite trebuie să pună presiune pe lideri pentru a schimba legile. În caz contrar, trebuie să ne folosim de vot pentru a crea o schimbare în sistem. Toți trebuie să fim parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a asigura dreptate pentru toți.
 

Inima mea este alături de familia lui George Floyd și alături cei a căror viața a fost luată prin acte de rasism brutale și lipsite de sens 

VIDEO Imagini incredibile: proteste masive în SUA

FOTO. Imagini de la protestele din întreaga lume după moartea lui George Floyd

+9 FOTO

Citește și: 

Sancho și Hakimi, starurile de 170 de milioane de euro ale lui Dortmund, gest în memoria lui George Floyd

Jennifer Lopez și Alex Rodriguez pregătesc o investiție URIAȘĂ! Cumpără un club pentru 1,65 de miliarde

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  01 Iunie 2020, 15:24

Ce legi viseaza asta schimbe? Sper sa il vad la fel de scandalizat cand se omoara negrii intre ei

1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  01 Iunie 2020, 11:10

Uite asa se instiga populatia...folosesti persoane cu influenta care spunandu si parerea isi influenteaza urmaritorii sa urmeze o cauza,o lupta...indiferent de partea adoptata nu vei face decat sa te implici in dezbinare si in crearea unui razboi civil,care pare din ce in ce mai aproape...parea acestor "vedete" este doar o tehnica de manipulare folosita in publicitate si mai nou in politica ...vezi la noi tudor chirila...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează