SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA NAȚIONALĂ

Un campion mondial, european și vicecampion olimpic va antrena în Liga Națională de baschet » Laguna Sharks a semnat cu Milan Minic

Milan Minic, noul antrenor al celor de la Laguna Sharks București.
Foto: Imago
Milan Minic, noul antrenor al celor de la Laguna Sharks București. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 12:53 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 13:32

Milan Minic (67 de ani) a fost numit astăzi antrenorul principal al echipei masculine de baschet Laguna Sharks din București. 

„Bun venit, Milan Minic! Campion mondial, european și vicecampion olimpic, sârbul Milan Minic a fost numit astăzi în funcția de antrenor principal al echipei noastre de Liga Națională”, au anunțat „rechinii”, pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Milan Minic, asistent principal al celor mai mari antrenori din istoria baschetului iugoslav

Tehnicianul sârb a fost de-a lungul carierei sale asistentul principal al celor mai mari antrenori din istoria baschetului iugoslav precum Dusan Ivkovic, Zeljko Obradovic, Svetislav Pesic si Aleksandar Djordjevic la echipa națională. 

A colaborat alături de aceștia și la nivel de echipe de club, implicit la unele dintre cele mai renumite echipe din baschetul european din ultimii 30 de ani: Partizan Belgrad, Panathinaikos Atena, Olympiacos Atena, CSKA Moscova sau Armani Milano. 

Ajuns la 68 de ani, veteranul Minic a condus în calitate de antrenor principal destinele echipelor Aris Salonic (Grecia), Rhein Energie Koln (Germania), Olympiacos (Grecia), Lokomotiv Rostov (Rusia), Vojvodina Novi Sad (Serbia) și El Jaish (Qatar).

Milan Minic, experiență în promovarea tinerilor

Milan Minic are o experiență considerabilă în lucrul individual cu juniorii și în promovarea tinerelor talente din țările în care a activat. 

Palmaresul lui este unul realmente impresionant: CV-ul sârbului cuprinde medalii de argint la Olimpiadele de la Rio (2016) și Seul (1988), la Cupa Mondială din Spania (2014) și la Eurobasketul din Turcia (2017), în calitate de antrenor asistent la naționala Serbiei, dar și zeci de trofee la nivel de echipe de club în baschetul european. 

Laguna Sharks, fără victorie în acest sezon

Laguna Sharks este singurul club 100% privat din Liga Națională. Recent promovat pe prima scenă a baschetului românesc, clubul bucureștean nu a reușit încă să spargă gheața, înregistrând înfrângeri în toate cele 7 partide disputate până acum și ocupă ultimul loc al grupei B, din care mai fac parte CSM Oradea, BC Timișoara, CSM Galați, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, Voluntari și CSM Focșani.

Citește și alte știri din baschet: 

Victorie în zi aniversară pentru U-BT Cluj în Eurocup! » Mihai Silvășan: „Publicul a contat mult”

Rezultate șocante în preliminariile Europeanului de baschet feminin » România a fost umilită de Ungaria, după un start de 0-25

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  11 Decembrie 2022, 19:40

Poate acest profesionist va reusi sa descopera 2-3 valori dintre pustii echipei. Succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează