SPORTURI  »  BASCHET  »  POVESTE

EXCLUSIV / VIDEO Momentul critic prin care a trecut o sportivă de legendă din România. Cum și-a salvat soțul aflat în comă: „Scapă doar cel pe care-l iubește Dumnezeu! Nici în ziua de azi nu știu cine m-a ajutat”

Articol de , , - Publicat joi, 13 aprilie 2023 18:02 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 18:16

Magdalena Jerebie (60 de ani) spune că a spus stop carierei de antrenoare la nivel înalt în urmă cu 11 ani, atunci când soțul său, handbalist la Dinamo Brașov, George Jerebie, a fost diagnosticat cu pancreatită necrotică

  • Magdalena Jerebie (60 de ani) a fost un sportiv imens al României, cu un CV-ul colosal! De cinci ori campioană a României, de 10 ori desemnată cea mai bună baschetbalistă din țară, de 7 ori coşghetera campionatului intern. A participat la trei campionate europene de juniori, cinci de seniori şi a fost selecţionată de două ori în echipa Europei

- Doamna Jerebie, celebritatea v-a ajutat?
- Da, în multe momente! Nu mă refer la cele de dinainte de 1989 findcă atunci trebuia numai să deschid gura și mi se îndeplinea orice dorință. Celebritatea m-a ajutat când soțul meu a fost bolnav. În 2002 a făcut o pancreatită necrotică, hemoragică de gradul IV. Scapă doar cel pe care-l iubește Dumnezeu!

- Extrem de grav...
- Antrenam la Universitatea Cluj, iar cei de la spitalul din Brașov mi-au dat seara telefon că trebuie să fac rost de un medicament, altfel intră în comă. Am luat la rând farmaciile și depozitele, dar era scos de șase luni din fabricație. Singurii care-l mai fabricau erau cei de la Terapia Cluj, sponsorii mei de la Universitatea.

- Ei au fost salvarea!
- L-am sunat pe șeful meu și i-am explicat că din străinătate mai repede de două zile nu are cum să ajungă medicamentul... "Magda, stai liniștită!". Convorbirea a fost sâmbătă la ora 10:00, iar la ora 15:00 a intrat mașina de la Terapia pe poarta spitalului cu doză triplă. Nici în ziua de azi nu știu cine m-a ajutat, dar îi mulțumesc dacă mă aude.

- Dar și înainte de Revoluție...
- Erau momente când dacă erai muritor de rând...

- Aveai de suferit.
- Da! Astea erau avantajele noastre, nu cele financiare. Lucrurile astea te ajută mai mult decât un salariu de 10.000 de euro.

Primul meu salariu a fost 850 de lei, fiind angajată la Trustul de Construcții Cluj. În cartea mea de muncă scrie încărcător-descărcător. Iar cel mare salariu l-am avut după Revoluție, la Fartec Brașov, când aveam în banii actuali cam 3.000 de lei. Nu jucai pentru nu știu ce bani. Când am plecat în Israel, în al doilea an am avut 1.500 de dolari pe lună, asta după ce ieșisem MVP-ul campionatului
Magdalena Jerebie

CITEȘTE ȘI:

Magdalena Jerebie, fostă mare jucătoare de baschet, și-a deschis sufletul în fața reporterilor GSP: „Dacă rămâneam în străinătate, n-aș fi ajuns în situația să mă milogesc de alții să mă ajute”
INTERVIU EXCLUSIV
Magdalena Jerebie, fostă mare jucătoare de baschet, și-a deschis sufletul în fața reporterilor GSP: „Dacă rămâneam în străinătate, n-aș fi ajuns în situația să mă milogesc de alții să mă ajute”
Alcool, depresie, gânduri de sinucidere! Mircea Tutovan, fost uriaș jucător de volei, și-a descărcat sufletul în fața reporterilor GSP: „Am căutat o modalitate mai frumoasă să mă omor
INTERVIU
Alcool, depresie, gânduri de sinucidere! Mircea Tutovan, fost uriaș jucător de volei, și-a descărcat sufletul în fața reporterilor GSP: „Am căutat o modalitate mai frumoasă să mă omor"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ckhristian
ckhristian  •  13 Aprilie 2023, 21:37

"Scapă doar cel pe care-l iubește Dumnezeu!" În consecință cel care nu scapă nu este iubit de Dumnezeu! Poate a fost o exprimare nefericită, dar trebuie sa spun că rar mi-a fost dat să aud o prostie mai mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează