SPORTURI  »  BASCHET  »  CE JUNIOARE

Naţionala feminină de baschet junioare s-a calificat în Divizia A europeană

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 august 2010 00:00

Naţionala de baschet feminin junioare a României s-a calificat în finala Campionatului European de la Timişoara (Divizia B), iar conform regulamentului, indiferent de rezultatul din ultimul act, cele două finaliste obţin calificarea în Divizia A continentală.

 

România a dominat confruntarea timp de 36 de minute, cu doar patru înainte de final fiind egalată, 52-52. Jucătoarele antrenate de Dan Fleşeriu au eliminat Belarus în semifinale, scor 62-60 (34-28), marcatoarele tricolore fiind Cursaru 18 puncte, Bigică 18, Crăciun 10, Ionescu 6, Ursu 4, Florea 3, Băluţă 3.

Echipa României va juca finala CE de la Timişoara (Divizia B), dar indiferent de rezultat, obţine calificarea în primul eşalon continental, împreună cu adversara din ultimul act, Grecia sau Olanda. Ultimul meciul  al  Europenelor va avea loc duminică, de la ora 18.30.

Echipa de junioare a României a evoluat ultima dată în Divizia A europeană la ediţia din 2008, cînd a ocupat locul 15, retrogradînd în eşalonul secund.

Cea mai bună performanţă a baschetului feminin românesc la nivel de junioare datează din 1990, cînd tricolorele au obţinut medalia de bronz, în Divizia A continentală.(sursa: mediafax)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  14 August 2011, 14:31

Anul asta au luat locul 12 la Oradea in grupa valorica A. Dupa ce au batut Rusia in primul meci au pierdfut 7 la rand. Vai de capil lor! Asata este schimbul de maine al baschetului feminin romanesc? Ete jale cu j mare!!! Cu Slovenia, pentru 11-12, au condus aproape tot meciul si au cedat in ultimele 3-4 minute. Asa au facut in mai toate jocurile. Nu sunt chiar slabe, se puteau clasa chiar intre primele 8, insa nu au deloc moral. Sunt la pamant cu psihicul.

cris_tm
cris_tm  •  07 August 2010, 21:56

Felicitari! Deci se poate. Asteptam si alte sporturi sa faca adevarata performanta. Succes in finala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează