SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Blockbuster în NBA » La o zi după cea mai scumpă tranzacție din istorie a făcut și transferul de titlu: Kevin Durant

Kevin Durant / FOTO: Imago
Kevin Durant / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 20:35 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 00:54

La o zi distanță de la preluarea oficială a francizei Phoenix Suns, omul de afaceri Mat Ishbia a dat o lovitură de proporții: Kevin Durant (34 de ani) vine în Arizona.

Proiectul prin care Brooklyn visa să câștige titlul în NBA s-a destrămat. James Harden a ajuns încă de anul trecut în Philadelphia, Kyrie Irving a semnat cu Dallas, iar „ultimul mohican”, Kevin Durant a bătut palma cu Phoenix. 

Phoenix Suns se transformă într-o veritabilă candidată la titlu în NBA. Devin Booker s-a refăcut și el după o accidentare de lungă durată. Cei doi se alătură unui grup solid, cu staruri precum Deandre Ayton sau Chris Paul.

Trupa din Arizona ocupă în acest moment poziția a 4-a în Conferința de Vest, cu 30 de victorii și 26 de înfrângeri. Phoenix nu are niciun titlu în istorie, deși a disputat trei finale, în 1976, 1993 și 2021.

Kevin Durant, mutare de titlu pentru Phoenix

Kevin Durant are în palmares două titluri, ambele cu Golden State Warriors, în 2017 și 2018. În ambele campanii a fost desemnat MVP al finalei. Durant are în palmares și un trofeu de MVP al sezonului regulat, în 2014. 

13 prezențeare Kevin Durant în All-Star Game

VIDEO. Momente de excepție din cariera lui Kevin Durant 

Vânzare-record în NBA

Miliardarul Mat Ishbia (42 de ani) a achiziționat pachetele majoritare la Phoenix Suns și Phoenix Mercury, echipe de baschet masculin și feminin, pentru suma record de 4 miliarde de dolari.

„Sunt extrem de încântat să fiu următorul conducător al lui Phoenix Suns și Mercury. Ambele echipe au o bază importantă de fani, iar energia pe care am văzut-o în ultimele luni m-a convins”, spunea Ishbia. 

Vânzarea lui Phoneix pentru 4 miliarde de dolari devine cea mai scumpă tranzacție din istoria NBA. Precedentul record data din 2019, când Joe Tsai plătea 2,35 miliarde de dolari pentru Brooklyn Nets.

Cine e Mat Ishbia

Mat Ishbia (42 de ani) deține compania de credite „United Wholesale Mortage”. Potrivit Forbes, în aprilie 2022 averea lui era estimată la 4,9 miliarde de dolari.

În tinerețe, Mat a jucat baschet pentru Michigan State, cucerind titlul de campion național în 2000.

Phoenix Suns nu are niciun titlu NBA în palmares. A câștigat de trei ori Conferința de Vest, cel mai recent în al anul 2021.

Citește și alte știri din baschet: 

VIDEO+FOTO LeBron James e Regele NBA: cel mai bun marcator din istorie! A doborât recordul deținut de aproape 40 de ani de legendarul Kareem Abdul-Jabbar

Dragoș Pătraru a băgat banii câștigați din procesul cu TVR în baschet » Juniorii sprijiniți de el, victorie importantă în European Youth Basketball League

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
brujo
brujo  •  10 Februarie 2023, 09:29

Slabe sanse sa prinda macar finala de conferinta ...

contrabas3
contrabas3  •  10 Februarie 2023, 03:16

Îmi amintesc vremea când Durant, Westbrook și Harden rupeau tot la Thunder. Era o plăcere să mă uit la meciurile lor.

pladimirvutin
pladimirvutin  •  10 Februarie 2023, 02:13

Phoenix devine candidata certa la titlu, cu conditia ca CP3 si KD sa fie sanatosi. Chris Paul are 37 de ani, Kevin Durant 35, accidentarea unuia dintre ei in playoff ar echivala cu un dezastru. Banca de rezerve e slabuta, mai ales acum ramasa fara aportul lui Bridges si Cam Johnson. Vor-nu vor, Suns va da piept in play-off cu Denver-ul lui Jokic, sau Dallas-ul noului power duo, Luka Doncic - Kyrie Irving, sau chiar cu campionii en-titre Golden State Warriors. Banca de rezerve nu are un point guard care sa faca macar jumatate din cat face CP3, nu mai vorbim de forwards, Kevin Durant va duce greul, iar Ayton e singurul centru veritabil din echipa, dupa parerea mea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close