SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Clubul Orlando Magic, sub presiune în SUA, fiindcă susține un candidat republican la președinție

Ron DeSantis, candidatul republican din Florida la nominalizare, foto: Imago
Ron DeSantis, candidatul republican din Florida la nominalizare, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 09:27 / Actualizat sambata, 05 august 2023 09:32

Orlando Magic, celebrul club de baschet din Florida, a donat 50.000 de dolari unui grup care îl susţine pe candidatul republican la preşedinţia SUA, Ron DeSantis, guvernatorul statului din care face parte echipa, informează agenția news.ro

DeSantis pare singurul candidat republican cu o șansă să îi refuze nominalizarea la președinție fostului șef de stat Donald Trump. Dar este văzut drept un candidat la dreapta politicilor fostului președinte, fiind mult mai conservator din punct de vedere social în ceea ce privește pretențiile LGBT, avortul, finanțele publice etc. 

Sindicatul jucătorilor din NBA a calificat drept „alarmantă" această contribuţie financiară la campania guvernatorului din Florida, „având în vedere recentele comentarii făcute de beneficiar", notează AFP.

Sindicatul jucătorilor din NBA (NBPA) subliniază că donaţia respectivă „nu a implicat susţinerea jucătorilor de baschet".

Într-un comunicat, NBPA a calificat drept „alarmantă" contribuţia financiară la campania guvernatorului din Florida, „având în vedere recentele comentarii ale beneficiarului". 

Sindicatul jucătorilor, deşi a recunoscut că directorii francizelor NBA au „dreptul de a-şi exprima opiniile politice", le-a cerut acestora să ia în considerare „valorile şi opiniile conducerii şi ale jucătorilor, care pot fi diferite".

Monica Niculescu e în finală la Washington » Luptă pentru al 11-lea trofeu al carierei
WTA WASHINGTON
Monica Niculescu e în finală la Washington » Luptă pentru al 11-lea trofeu al carierei

Ron DeSantis, criticat de democrați pentru pozițiile anti-LGBT și agenda conservatoare

Ron DeSantis, rivalul lui Donald Trump pentru învestitura republicană, a fost criticat pentru că a susţinut noi îndrumări privind modul în care ar trebui să fie predată istoria americanilor de culoare în şcoli. 

Clubul Orlando Magic, sub presiune în SUA, fiindcă susține un candidat republican la președinție
Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, și unul dintre favoriții Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024

Într-un pasaj din aceste îndrumări, aprobate la 19 iulie, se sugerează că sclavia a adus și unele „beneficii” victimelor sale, permiţându-le să dobândească abilităţi. DeSantis militează pentru scoaterea așa-numite Critical Race Theory, o abordare ideologică de predare a istoriei, despre care republicanul spune că distorsionează evenimentele și creează vină acolo unde nu ar trebui să fie. 

Franciza din NBA s-a apărat subliniind că donaţia a fost făcută la 19 mai, înainte ca Ron DeSantis să îşi lanseze oficial campania.

Citește și:

VIDEO Un star din NBA a așteptat 31 de ani pentru primul coș de 3 puncte: „Parcă mi-am pierdut virginitatea!”

FOTO Situația Simonei Halep, sursa celor mai tari memeuri de pe internet » Fanii tenisului fac haz de necaz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează