SPORTURI  »  BASCHET  »  TRAGEDIE

Povestea care spune cine a fost Kobe Bryant » Vizita fără PR și presă făcută unui copil de 5 ani bolnav în stadiu terminal: „Făcea des astfel de gesturi. S-a oferit să suporte toate cheltuielile”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 12:30

Kobe Bryant a fost mai mult decât o figură legendară pe terenul de baschet. Acțiunile din afara terenului făcute de cel supranumit „Mamba” au fost mai importante, poate, decât ceea ce a făcut în NBA. 

Kristen O'Connor Hecht a lucrat ca medic într-un spital pediatric din Phoenix și a povestit un episod, unul din multele existente, în care Kobe a reușit să aducă bucurie în viața unui copil de 5 ani grav bolnav. Momentul nu a fost mediatizat, aceasta fiind singura condiție pe care Mamba o punea când era solicitat pentru cazuri de acest gen. 

Povestea care explică cine era Kobe Bryant

„Am o poveste să vă spun. Când locuiam în Phoenix, drumurile mele și ale soțului meu se intersectau adesea și prin intermediul joburilor noastre. Un specialist în cardiologie pediatrică cu care am lucrat m-a întrebat dacă Tom (soțul meu) ar putea obține un autograf sau un mic suvenir de la LA Lakers pentru un copil de 5 ani care suferea de o boală incurabilă. Numele micuțului era Kobe. Era din Arizona, unde baschetul era un mod de viață. 

L-am sunat pe soțul meu să-l rog să ne ajute, nefiind foarte încrezătoare că se poate face ceva. Lakers venea să joace cu Phoenix Suns la finalul săptămânii. După o zi, Tom m-a sunat și mi-a zis: «O s-o facă!» Eram încântată și mă gândeam că îi va aduce o minge sau un tricou pentru micul Kobe. Tom însă a insistat: «Nu, a citit mesajul tău și vrea să vină să-l cunoască pe copil!» 
Eram uluită! 

A doua zi, cu sprijinul familiei Colangelo (n.r. Jerry Colangelo este patronul echipei Phoenix Suns) Kobe a fost adus cu o limuzină la spital. A fost un secret total, nici măcar cei care se ocupau de securitatea lui Kobe Bryant, nici echipa lui de PR nu au fost informați (am avut ceva probleme din cauza asta, dar a meritat!) Am urcat pe o scară din spatele camerei în care era internat acest băiețel. Timp de o oră, micuțul și Kobe Bryant s-au jucat, au pasat mingea, iar Kobe cel mic a râs și s-a simțit excelent, iar mama lui a putut să zâmbească și ea. Băiatul a primit mai multe suvenire cu autograf și s-au făcut foarte multe poze. Aparatele care îl țineau în viață bâzâiau alarmant, iar medicul care se ocupa de el avea un rânjet nervos pe toată fața.  
 

+7 FOTO

Kobe Bryant: „Ce pot să fac să-l ajut?”

Când ne-am întors la mașină, Kobe Bryant s-a uitat la mine și mi-a spus: «Kristen, ce pot să fac pentru a-l ajuta? E vorba de bani? Pentru că mă pot ocupa de asta». Nu era vorba de bani. Băiețelul avea o malformație cardiacă și era prea bolnav pentru un transplant. Am fost copleșită nu doar de sinceritatea și de oferta generoasă, ci mai ales de bunătatea și căldura arătată.  
 

Micul Kobe a murit după o săptămână. După alte 3 săptămâni, am primit o scrisoare de la mama lui în care mi-a vorbit despre cât de importante au fost acele momente pentru copil. Mi-a spus că au fost cele mai fericite clipe din toată viața lui. Pozele făcute cu Kobe sunt singurele în care micuțul râdea. Așa cum am aflat mai târziu de la oamenii apropiați lui Kobe Bryant, el făcea des astfel de gesturi cu o singură condiție: să nu fie anunțată echipa de PR și să nu apară în presă. Din ziua aia a fost eroul meu și când auzeam pe cineva care-mi spunea că nu-l place, replica mea era: «Lasă-mă să-ți spun o poveste». Fie ca Dumnezeu să-ți lumineze sufletul, Kobe”.

  • Kobe Bryant, legendarul baschetbalist de la Los Angeles Lakers, a murit pe 26 ianuarie, după ce elicopterul în care se afla alături de alte 8 persoane, printre care și fiica lui de 13 ani, Gianna, s-a prăbușit (Detalii AICI)

Citește și:

Vanessa, soția lui Kobe Bryant, reacție tulburătoare după moartea soțului ei și a fiicei lor în vârstă de 13 ani: „Suntem complet devastați”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează