SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET / TURUL DOI PRELIMINAR FIBA EUROCUP / "U" MOBITELCO - PAOK SALONIC 65-71

Prea tari

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2007 00:00

Dupa infringerea la 5 puncte din tur, 74-79, clujenii erau indreptatiti sa creada ca pot produce o surpriza. Aseara, "U" Mobitelco a inceput tare mansa retur, americanul LeVar Seals, secondat de Uce Iheadindu, au punctat de la limita de trei puncte si anuntau o seara magica pentru baschetul clujean.

Sirbul Milan Medvedj a fost servantul perfect pentru Krstanovici si Vukas, care au dominat "caciula" grecilor in primul sfert, incheiat cu 21-15. Raniti in orgoliu, oaspetii si-au dat drumul la joc. Verginis si Humphrey au tavalit defensiva clujeana al carei avantaj s-a diminuat pina la pauza, 39-37.

Coplesiti de miza meciului, elevii lui Perisici au cedat inexplicabil in sfertul trei, pe care l-au pierdut la 4 puncte diferenta, 13-17. Ultimele 10 minute au fost infernale. Grecii s-au distantat usor pe tabela, dar Seals a pastrat Clujul in joc cu doua reusite de trei puncte, 63-63 (36). Finalul a fost dezamagitor insa pentru gazde, care s-au inclinat, 65-71, ratind calificarea in grupele FIBA EuroCup.

"U" MOBITELCO 65 (39)
Krstanovici 21, Seals 17, Vukas 10, Medvedj 6, Cuici 4, Iheadindu 3, Lapuste 4

PAOK SALONIC 71 (37)
Verginis 19, Humphrey 13, Saunders 12, Lamont 9, Diarra 7, Tsiakos 6, Charitopoulus 3, Demertzis 2
Arbitri: Vaclav Lukes (Cehia), Peter Vigh (Ungaria), Carole Delaune (Franta)
Spectatori: 3.500

"Poate ne-am dorit prea mult sa ne calificam. Am ajuns la 13 puncte usor, dar le-am pierdut la fel de usor. Pe final parca eram o echipa de incepatori"
Mircea Cristescu, presedinte executiv "U" Mobitelco

 Perisici in pericol?
"U" Mobitelco a ratat deja doua obiective in acest sezon, Cupa Romaniei, de unde a fost eliminata in optimi de CSU Sibiu, si accederea in grupele FIBA EuroCup. "Mai avem un singur obiectiv, campionatul, pe care nu vrem sa-l ratam. Nu se pune doar problema schimbarii antrenorului, urmeaza sa vedem ce masuri se vor lua", a spus Mircea Cristescu, presedintele executiv al clujenilor.  

Pentru Ghita Roman
Presedintele clubului Universitatea, Gheorghe Roman, cistigator a trei titluri de campion national la baschet masculin cu "U" Cluj, in 1992 si 1993, ca antrenor, si in 1996, ca director tehnic, a decedat joi seara in urma unui grav accident de circulatie petrecut in apropierea municipiului Brasov. Iubitorii baschetului clujean au umplut aseara pina la refuz Sala Sporturilor "Horia Demian" si, dupa un moment de reculegere, au scandat minute bune numele regretatului Ghita Roman.

"Talent si experienta"
Directorul sportiv al grecilor, Dimitriou Nikos, vorbeste cursiv limba romana deoarece a facut un an de facultate la Cluj si trei la Bucuresti. "Echipa noastra are mai mult talent si experienta. Trecem printr-o perioada grea. Proprietarul echipei a plecat si, daca nu ne calificam in grupele FIBA EuroCup, riscam sa fim desfiintati. Antrenorul Tab Baldwin a fost demis saptamina trecuta, dar pina la urma a ramas", a spus Nikos, care l-a avut ca profesor pe Gheorghe Roman la Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Grecii au adus in semn de omagiu pentru Gheorghe Roman o jerba de flori.

ARAD
"Siguranta si tupeu"
ICIM Arad intilneste astazi pe Apollon Ptolemaida ( Grecia), in al 4-lea meci al grupei B din Women Europe Cup. In Grecia, fetele pregatite de Adi Budurean au cedat, 70-79. "Ideal ar fi sa invingem astazi la o diferenta mai mare de 9 puncte. Am revazut meciul din Grecia, cred ca Apollon e cel mai abordabil adversar din grupa. Dar, pentru victorie, trebuie sa beneficiem de un joc bun al pivotilor, de mai multa siguranta si tupeu la aruncarile de la distanta. Astept un joc rapid si o aparare agresiva", a declarat Budurean. Meciul ICIM – Apollon va incepe la 18:30. (Radu Romanescu - Arad)

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează