SPORTURI  »  BASCHET  »  SCANDAL

Precizări făcute în scandalul "Arbitrii Fried Chicken": "Nimeni nu le-a «smuls» medaliile"

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2015 00:00

GSP a publicat articolul "Arbitrii Fried Chicken" în care a fost prezentat modul în care finala CN U13, dintre Cluj şi Sighitu Marmaţiei, s-a transformat într-un scandal iscat de o eroare de arbitraj.

UPDATE ORA 18:30

Părinţii micilor baschetbalişti din Cluj, care s-au simţit defavorizaţi de neacordarea unui fault, au aruncat cu mîncare fast-food în capul brigăzii de arbitri.

După ce titlul le-a revenit celor din Sighetu, antrenorii clujeni le-au smuls propriilor elevi medaliile de argint de la gît. "Faptul că un părinte, susţinător al oricărei echipe, aruncă în teren cu obiecte este reprobabil, sîntem împotriva acestor moduri de manifestare. Nu există scuze pentru un asemenea comportament", a transmis conducerea "U" Mobitelco Cluj, precizînd însă că "Nimeni nu le-a «smuls» copiilor medaliile de la gît, ba dimpotriva, sportivii noştri s-au fotografiat la festivitatea de premiere cu ele la gît."

Articolul inițial

Arbitrii Fried Chicken » Părinții au aruncat cu produse de la fast-food în capul brigăzii de la baschet

Duminică, puștii de 13 ani și-au disputat titlul de campioni naționali, la Sala "Mihai Viteazul" din București.

În finală s-au întîlnit micii baschetbaliști din Cluj și din Sighetu Marmației. Sala era plină cu părinți, cu oameni care, în general, i-au încurajat civilizat pe sportivi.

Totuși, martorii povestesc că, la un moment, lucrurile au luat-o razna, deopotrivă de la marginea terenului, dar și din tribună. "Cei de la Sighet au un jucător foarte bun, care a avut în patru meciuri ale turneului final medie de peste 50 de puncte pe meci! Acesta i-a luat mingea unui adversar clujean, iar echipa acestuia a cerut fault. Arbitra Alexandra Dincă nu a acordat fault, iar în acel moment tatăl copilului, considerîndu-și plodul nedreptățit, a aruncat din tribună după arbitră, cu o pungă de la KFC, plină cu suc, cartofi și toate cele", a povestit Gazetei o persoană aflată în sală.

Apoi, profesoara clujenilor, Mioara Urian, a făcut practic o criză, cum că echipa sa e furată, a primit două faulturi tehnice și a fost trimisă afară. La final, la ceremonia de premiere, copiilor de la Cluj, care au pierdut finala și au cucerit totuși argintul, le-au fost smulse medaliile de la gît de către propriii antrenori!

"Vă dați seama ce este în sufletul unui copil căruia i se ia de la gît medalia pentru care a muncit și pentru care trebuia să se bucure!"
părinte prezent în sală

"Părinții se cred altceva"

Horia Păun, președintele FR Baschet, a declarat că "uneori părinții își depășeșc atribuțiile și nu înțeleg că, la 13 ani, copiii se maturizează în etape diferite. Este regretabil că s-a ajuns la așa ceva în cazul unor meciuri de copii, care ar trebui să se desfășoare doar de plăcere, nu și de dragul ambiției părinților. Iar din partea unor antrenori acest gen de comportament este inacceptabil".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
neweugen
neweugen  •  02 Iunie 2015, 20:02

Acum stiu de ce am renuntat sa citesc gsp dupa vreo 10-15 ani. Dezinformare. Unde-s jurnalistii de altadata?

xcyber
xcyber  •  02 Iunie 2015, 17:08

Doamna...o mica lectie de gramatica: cu cati "i" se scrie substantivul arbitru la plural?

827274174007514
Mesesan Radu  •  02 Iunie 2015, 16:15

nu va e rusine gsp?nimic concret....reporterul n-a fost acolo.cum poti din auzite sa publici asemenea articol?despre exprimarea balcanica "plodul acesuia" ce sa mai zicem?Dusmanescu,plod ai tu si toata natia ta sudista***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează