SPORTURI  »  BASCHET  »  SPORT ARENA STREETBALL

Premiu-record la Sport Arena Bucharest Challenger: 5.000 de euro şi-o superexcursie la Istanbul ;)

Articol de GSP - Publicat joi, 12 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 aprilie 2012 13:44

Sport Arena pune la bătaie cel mai mare premiu din istoria competiţiilor de streetball din România la Sport Arena Bucharest Challenger (4-5 august 2012),  primul turneu international de baschet 3x3 organizat vreodata in Romania sub egida FIBA 3x3 World Tour. Echipa câştigătoare va primi 5.000 de euro şi se va califica pentru turneul Masters FIBA de la Istanbul.  

La acest turneu dedicat categoriei masculine de peste 18 ani, vor participa 12 echipe din Europa alaturi de patru echipe de top din Romania. Evenimentul are statut de turneu de calificare pentru 3x3 FIBA World Tour Masters Istanbul, de unde cele mai bune echipe pot ajunge la finala mondiala de la Miami.

Cele 12 echipe din Europa vor fi alese invitational, de catre departamentul 3x3 al Federatiei Internationale de Baschet, pe baza consultarilor cu reprezentantii tarilor respective.  Cele patru echipe romanesti care se vor lupta pentru marele premiu de 5.000 de euro la aceasta competitie vor fi primele patru clasate la Turneul 4 al Sport Arena Streetball Quest (20-22 iulie 2012), campionatul care se desfasoara pe toata perioada verii in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.

Sport Arena Bucharest Challenger, cel mai important eveniment baschetbalistic al verii, va avea loc in centrul Capitalei iar pe langa turneul propriu-zis organizatorii promit un spectacol complex cu demonstratii de slam-dunk, de dans, un concert si multe concursuri pentru spectatori.

Turneul FIBA Sport Arena Bucharest Challenger se desfasoara independent de campionatul FIBA Sport Arena Streetball Quest, fiind al saselea eveniment de baschet 3 la 3 pe care Sport Arena il organizeaza in 2012.

„Felicit Sport Arena pentru turneul excelent de baschet 3x3 pe care l-ati organizat in ultimii ani. Ati dovedit cum un turneu de baschet 3x3 a crescut de-a lungul timpului si a devenit un exemplu pentru comunitatea 3x3 din lume”, a spus Patrick Baumann, secretarul general al Federatiei Internationale de Baschet.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează