BASCHET  ·  TRAGEDIE

Raportul preliminar al accidentului în care a murit Kobe Bryant: elicopterul se afla la doar 12 secunde de o zonă fără ceață și nu avea probleme la motor

Sambata, 08 Februarie, 19:23

Raportul preliminar al accidentului de elicopter din Calabasas în care și-au pierdut viața Kobe Bryant, fiica sa, Gianna, și alte șapte persoane, a fost publicat de anchetatori.

Potrivit raportului, pilotul Ara Zobayan se afla la doar aproximativ 30 de metri, ce puteau fi parcurși în 12 secunde, de o zonă cu vizibiltate bună. Pilotul trebuia doar să mai ia în altitudine pentru a evita accidentul, însă a ales să întoarcă elicopterul la stânga și s-a prăbușit, cu o viteză de 183 km pe oră.

Anchetatorii au mai afirmat că elicopterul nu avea probleme la motor. Există dovezi că elicele rotorului au lovit copacii înainte de a lovi pământul. 

Mike Sagely, expert în aviație, a susținut că pilotul a încercat probabil să curețe ceața prin mișcarea elicopterului în sus și înainte, însă a comis o eroare fatală cu virajul la stânga

Impactul accidentului a lăsat un crater pe un teren deluros, de 7,6 pe 4,5 metri, la o adâncime de peste jumătate de metru.

În elicopterul care s-a prăbușit pe 26 ianuarie se aflau Kobe alături de fiica lui Gianna, pilotul Ara Zobayan, antrenorul de baseball John Altobelli, alături de soția sa Keri și fiica lor Alyssa, antrenoarea de baschet feminin Christina Mauser și Sarah Chester, alături de fiica ei, Payton.

Citește și:Video: Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru. „E o mafie de nu se mai poate„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1