SPORTURI  »  BASCHET  »  ACTUALITATE

Revoltat de cazul George Floyd, Michael Jordan a donat o sumă uriașă pentru lupta împotriva rasismului

Michael Jordan se implică în lupta împotriva rasismului // Sursă foto: Getty +13   FOTO
Michael Jordan se implică în lupta împotriva rasismului // Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iunie 2020 09:11

Fostul baschetbalist Michael Jordan (57 de ani) a donat 100 de milioane de euro de dolari pentru organizațiile care luptă împotriva rasismului, informează Marca.

  • CONTEXTGeorge Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate;
  • Lumea sportului nu a rămas impasibilă. Starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”; mesajul a ajuns și în Europa.

Jordan, care are o avere de peste 2 miliarde de dolari, este unul dintre cele mai cunoscute personaje din lumea sportului, iar de-a lungul timpului a militat pentru diverse cauze umanitare. Recent, Michael a reacționat și după decesul tragic al lui George Floyd.

„Sunt foarte trist, îndurerat și nervos. Văd și simt durerea, frustrarea și nervii tuturor. Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței față de persoanele de culoare din țara noastră. E de ajuns!Nu am răspunsurile, dar vocile noastră arată putere și că nu putem fi divizați de alții. 

Trebuie să ne ascultăm între noi, să arătăm compasiune și empatie și niciodată să nu ignorăm brutalitatea fără sens. Trebuie continuăm să ne expirăm liniștiți contra nedreptăților și să cerem găsirea responsabililor. Vocile noastre unite trebuie să pună presiune pe lideri pentru a schimba legile. 

În caz contrar, trebuie să ne folosim de vot pentru a crea o schimbare în sistem. Toți trebuie să fim parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a asigura dreptate pentru toți. Inima mea este alături de familia lui George Floyd și alături cei a căror viața a fost luată prin acte de rasism brutale și lipsite de sens”

Michael Jordan

FOTO Imagini de la protestele din întreaga lume după moartea lui George Floyd

+9 FOTO

VIDEO Proteste masive în SUA

Citește mai multe știri de actualitate:

Sancho și Hakimi, starurile de 170 de milioane de euro ale lui Dortmund, gest în memoria lui George Floyd

Povestea vieții lui George Floyd, americanul ucis de un polițist » Cum a trecut de la o carieră promițătoare în sport la a face închisoare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează