SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

Ring de baschet » Leonard Doroftei a boxat cu mingea de baschet la turneul Sport Arena Streetball de la Ploiești

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2018 11:26

Idol a milioane de români, fostul campion mondial Leonard Doroftei a fost în centrul atenției și pe terenul de baschet.

Prezent, în weekend la Ploiești Streetball, eveniment din cadrul circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball, Doroftei și-a exersat aruncările la coș, a boxat cu campionul național la baschet Vlad Negoițescu și a oferit cu dărnicie autografe tuturor copiilor prezenți. Tot sambata si duminica, la Timisoara, in celălalt eveniment Sport Arena Streetball, care a avut loc la Shopping City Timișoara, naționala de baschet 3x3 a României și-a continuat pregătirile pentru Campionatul European din luna septembrie, de la București.

Campionul a înclinat balanța spre Ploiești în 3x3 City Challenge, duelul de la distanță între orașele care găzduiesc în același week-end turnee marca Sport Arena Streetball, Ploiești s-a impus la limită în disputa cu Timișoara, scor 5-4. Pe lângă competițiile de baschet 3x3, au existat nouă probe la care cele două orașe au concurat de la distanță în 3x3 City Challenge, care au cuprins atât perioada de înscrieri (număr de echipe și jucători înscriși) cât și probe care s-au derulat pe parcursul celor două zile de competiție.

Turneul găzduit sâmbătă și duminică a reunit 250 de jucători la toate categoriile de vârstă, într-o adevărată sărbătoare a sportului urban, în aer liber. “Este un lucru extraordinar ceea ce se întâmplă aici. Indiferent că este vorba de streetball, de box sau de orice altceva, este importat să li se ofere copiilor șansa să facă sport, sa facă mișcare, să fie cineva”, a declarat Leonard Doroftei.

Naționala feminină de baschet 3x3 a României a ales turneul de la Timișoara pentru a se pregăti pentru Campionatul European care va avea loc între 14 și 16 septembrie la București. Anca Stoenescu, Gabriela Mărginean și Gabriela Irimia au ajuns până în semifinale, unde au pierdut la mare luptă cu Serbia. Echipele din țara vecină au dominat turneul la categoriile Open, impunându-se atât la feminin cât și la masculin, acolo unde 3x3 Autokuca Sekulici a trecut în ultimul act de echipa Colegiului Național Aurel Vlaicu.

În competiția Open de la Ploiești, Rapid București s-a impus la masculin, a cincea victorie din acest sezon pentru echipa din Giulești, în timp ce la feminin a câștigat CSO Voluntari, echipă care va reprezenta România în acest week-end la un puternic turneu internațional la Praga.

Cea mai titrată jucătoare română de baschet din toate timpurile, cu 12 titluri naționale, Anca Stoenescu, a fost premiată de asemenea de către Pegas, la Timișoara. După două decenii în care a evoluat pentru naționala de cinci la cinci, Anca va reprezenta România în această toamnă și la Campionatele Europene de Baschet 3x3.

Evenimentele de baschet 3x3, disciplină care se va afla în programul Jocurilor Olimpice de la ediția Tokyo 2020, sunt adevărate festivaluri urbane de sport unde atât jucătorii cât și spectatorii se implică activ în eveniment pentru a promova sportul în aer liber.

Playtech: Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează