SPORTURI  »  BASCHET  »  TRAGEDIE

Robert Archibald, singurul scoțian din istoria NBA, a murit la vârsta de 39 de ani

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 12:33

Robert Archibald, fostul baschetbalist de la Memphis, Phoenix, Orlando sau Toronto, a murit la vârsta de 39 de ani.

Robert Archibald a fost singurul baschetbalist scoțian din istoria NBA. Draftat în 2002 de la Universitatea din Illinios, Robert a fost găsit mort în joi, în casa lui din Illinois. În scurta lui carieră din NBA, Archibald a strâns 44 de meciuri, cu o medie de 1,2 puncte și 1,6 recuperări pe meci. Archibald a fost și unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei Marii Britanii de la Jocurile Olimpice din 2012.  

Printre foștii colegi care au transmis condoleanțe s-a numărat și Pau Gasol: „O veste dură, foarte tristă. Fostul meu coleg de la Memphis a murit. Le doresc multă putere celor apropiați lui și membrilor familiei. Să te odihnești în pace, Robert”. 

De-a lungul carierei Robert a evoluat pentru Memphis Grizzlies, Phoenix Suns, Orlando Magic, Toronto Raptors, Valencia, Pesaro, Juventud Badalona, Mariupol, Unicaja Malaga și Zaragoza.  

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează