SPORTURI  »  BASCHET  »  PRELIMINARII EURO 2011

România debutează în preliminariile pentru CE 2011! Vezi lotul ales de Carl John Neumann!

Articol de GSP - Publicat marti, 10 august 2010 00:00

Antrenorul american Carl John Neumann a anunţat lotul naţionalei României în vederea meciurilor din preliminariile Campionatului European de baschet din 2011.

 

Cei 12 jucători reţinuţi în lot sunt: Mandache, Chetreanu, Silvăşan, Moldoveanu, Dumitrescu, Jucan, Nicoară, Drăguşin, Guţoaia, Lazăr, Andrei, Căpuşan.

Antrenorul Carl John Neumann a declarat că aşteaptă cît mai mulţi spectatori la meciul cu Suedia, de miercuri, de la Cluj-Napoca. "Aşteptăm fanii alături de noi, trebuie să fie o onoare să-şi încurajeze naţionala şi pe deasupra pot să vadă şi jucătorii din NBA din naţionala Suediei. Înaintea meciului le voi spune băieţilor să nu le fie frică, să nu fie nervoşi, să creadă în mine pentru că şi eu cred în ei", a declarat Neumann, potrivit mediafax.

Căpitanul naţionalei României, Mihai Silvăşan, a afirmat că atmosfera din lot este excelentă: "Am avut o perioadă de două lui foarte grea, dar ne-am descurcat foarte bine şi atmosfera este excelentă. Meciul de debut cu Suedia de mîine va fi foarte greu, teoretic este favorită, au jucători din NBA, dar noi trebuie să ne jucăm şansa noastră".

Vlad Moldoveanu a subliniat că această campanie de calificare poate fi momentul naţionalei. "Multă lume a fost surprinsă de înfrîngerile noastre în meciurile amicale, dar e bine că antrenorul a testat foarte mulţi jucători şi a format echipa cu care putem ataca preliminariile. Nu putem schimba mentalitatea noastră în două săptămîni, dar cînd ne stă mintea la baschet, jucăm foarte bine. Această campanie de calificare poate fi momentul zero al naţionalei", a menţionat Moldoveanu.

România va debuta în preliminariile CE din 2011, miercuri, în compania Suediei. Meciul va avea loc e la ora 16.35, la Cluj-Napoca, intrarea fiind liberă. 
Programul meciurilor tur ale naţionalei României în grupa B după întâlnirea cu Suedia:
14 august - Albania-România 
17 august - România-Azerbaidjan (la Braşov) 
21 august - Belarus-România.

Cîştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe, plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund, vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmînd să promoveze în Divizia A valorică

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează