SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

România din nou în finala mondială 3 la 3 » "Sport Arena Streetball s-a transformat într-un adevărat centru de excelenţă!"

Articol de GSP - Publicat marti, 27 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 27 august 2013 19:27

Pentru al doilea an consecutiv o echipa romaneasca va fi prezenta la finala mondiala a circuitului de baschet 3 la 3 organizat de Federatia Internationala de Baschet ( FIBA). Bucharest UPB, campioana Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 a incheiat pe locul al doilea la FIBA 3x3 World Tour din Cehia, dupa ce a cedat in finala, scor 15-20, cu campionii mondiali de la Novi Sad, Serbia si acum se pregatesc pentru turneul de la Istanbul care va avea loc in octombrie!

Cei patru jucatori ai echipei noastre au inceput mai slab turneul din capitala Cehiei, dar au reusit sa ajunga in finala, acolo unde au pierdut in fata campionilor mondiali. Catalin Vlaicu (jucator la CS Energia Rovinari), Angel Santana (campion national cu un an in urma alaturi de CSU Asesoft Ploiesti), Catalin Bordei (MVP al Sport Arena Streetball) si Alin Spahiu (multiplu castigator la Sport Arena Streetball) au fost reprezentantii Romaniei in finala.

Florin Nini, antrenorul echipei CS Energia Rovinari spune despre performanta elevului sau Catalin Vlaicu si despre baschetul 3 la 3: "Catalin Vlaicu este un jucator bun, foarte serios. Stiam ca participa cu succes la turneele de 3 la 3 de la Sport Arena si sincer e o surpriza foarte placuta sa aud ca echipa lui sa fie printre cele mai bune din lume in clasamentul FIBA 3x3. E un lucru incurajator pentru baschetul din Romania si speram ca pe viitor sa organizam la Targu Jiu turnee de baschet 3 la 3 unde sa reusim sa ii invingem chiar pe sarbii campioni mondiali. Din cite am vazut avem sanse, diferentele nu sint semnificative".

Ionut Georgescu, manager CSU Asesoft Ploiesti: "Baschetul 3 la 3 a prins foarte bine in Romania gratie eforturilor Sport Arena si ale partenerilor sai. Din Zlatibor, acolo unde suntem in cantonament, am urmarit live meciurile jucate de Bucharest UPB si ne-am bucurat foarte mult pentru baieti, in special pentru fostul nostru jucator Angel Santana. La 3 la 3 am strans in ultimii ani performante pentru care mai avem de asteptat la 5 la 5. Iar daca la nivel de echipa Nationala ne intrebam ingrijorati cine vine din urma, la 3 la 3 viitorul suna foarte bine intrucat Sport Arena Streetball s-a transformat intr-un adevarat centru de excelenta, strangand la fiecare turneu cei mai buni jucatori de baschet 3 la 3 din tara".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează