SPORTURI  »  BASCHET  »  PRELIMINARII EUROBASKET 2017

Şansa locului doi » România a pierdut primul loc în grupa preliminară după 45-56 cu Turcia

Florina Paşcalău a marcat în meciul cu Turcia 7 puncte // Foto: Raed Krishan (Cluj)
Florina Paşcalău a marcat în meciul cu Turcia 7 puncte // Foto: Raed Krishan (Cluj)

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2016 00:00

Echipa feminină a României a pierdut confruntarea cu selecţionata Turciei, scor 45-56, dar şi poziţia de lider în grupa preliminară pentru EuroBasket 2017.

La doar două săptămâni de la FedCup la tenis, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost din nou arhiplină aseară, la derby-ul grupei H din preliminariile EuroBasket 2017, care a adus faţă în faţă "naţionalele" României şi Turciei.

A fost un meci cu miză importantă, ambele echipe contabilizând două victorii din tot atâtea meciuri, învingătoarea urmând să-şi asigure într-o proporţie foarte mare calificarea la turneul final de anul viitor, din Cehia.

"Tricolorele" au început partida cu încredere şi au încercat să ţină aproape de mult mai titratele jucătoare din Turcia, ţară care are în palmares un titlu de vicecampioană europeană în 2005 şi medalia de bronz în 2013.

Gabriela Mărginean şi compania au reuşit să se apropie la un punct de adversare în al doilea sfert, când scorul a fost 27-28 şi au mai avut un moment de revenire în ultimul sfert, când turcoaicele aveau un avans de două puncte (42-44).

Sfaturile oferite însă de antrenorul Miroslav Popov nu le-au adus şi inspiraţie în joc, iar oaspetele au prins aripi şi s-au distanţat confortabil până la final: 45-56.

Echipa României rămâne cu victoriile obţinute în faţa Israelului şi Bosniei şi cu şansa locului doi, atâta vreme cât se menţin pe această poziţie. Următorul joc, cu Bosnia, în deplasare, pe 24 februarie.

"România este o echipă incomodă, într-o creştere vizibilă în ultimii ani, cu câteva jucătoare foarte valoroase, iar publicul din Cluj este incredibil"
Aziz Akaya, antrenorul principal al Turciei

România    44
C. Pop 6, A. Părău 6, G. Irimia 2, F. Paşcalău 7, A. Stoiedin 5, A. Stoenescu 7, G. Mărginean 12. Antrenor Miroslav Popov

Turcia     56
O. Cakir 7, T. Canitez 2, B. Caglar 12, I. Alben 12, A. Cora 2, S. Ivegin 3, Q. Hollingsworth 15, A. Günay 1, E. Ural 2. Antrenor Aziz Akaya

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează